Το πορτογαλικό χωριό που σφηνώθηκε στους βράχους του Monsanto

-
19
Το πορτογαλικό χωριό που σφηνώθηκε στους βράχους του Monsanto

Το μεσαιωνικό χωριό Monsanto στην Πορτογαλία είναι κατ'εξοχήν δείγμα της άγριας ομορφιάς που προσφέρει η φύση σε συνδυασμό με την ανθρώπινη παρέμβαση. 

Το Monsanto είναι χτισμένο σε μια πετρώδης περιοχή στα σύνορα Πορτογαλίας και Ισπανίας. Το μικρό χωριό με τους 800 κατοίκους ξεπηδά κυριολεκτικά από τα βράχια. Το σχήμα των γρανιτένιων πετρωμάτων είναι εντυπωσιακό. Ανάμεσα στα γραφικά σπιτάκια παρεμβάλλονται ογκώδεις στρογγυλοί βράχοι συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό.

Το χωριό έχει κρατήσει ζωντανό το μεσαιωνικό στοιχείο, αφού οι κάτοικοι δεν χρησιμοποιούν αυτοκίνητα. Μοναδικό μεταφορικό μέσο στα στενά σοκάκια αποτελούν τα γαϊδουράκια. Το χωριό βρίσκεται στους πρόποδες ενός βουνού στην κορυφή του οποίο είναι σφηνωμένο ανάμεσα στους βράχους το ομώνυμο κάστρο. Το οχυρό βρίσκεται εκεί από τον 12ο αιώνα, την εποχή της ισπανικής ανάκτησης.

 

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.