O μάγος-προφήτης Μέσσινγκ – Τί είχε προβλέψει για τις ΗΠΑ

O μάγος-προφήτης Μέσσινγκ – Τί είχε προβλέψει για τις ΗΠΑ, Γιώργος Μουσταϊρας

Ήταν μια από τις πιο θρυλικές, αινιγματικές και μυστηριώδεις φιγούρες του περασμένου αιώνα. Προέβλεψε πολλά γεγονότα που συγκλόνισαν ολόκληρο τον πλανήτη. Προέβλεψε με ακρίβεια τις ημερομηνίες έναρξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το τέλος των εχθροπραξιών, τον θάνατο του Χίτλερ, αλλά και του Στάλιν, ακόμη και τον δικό του θάνατο. Προέβλεψε επίσης την κατάρρευση των Ηνωμένων Πολιτειών!

Ο Βολφ Γκριγκόριεβιτς Μέσσινγκ (1899-1974) ήταν Σοβιετικός πνευματιστής που πραγματοποιούσε ψυχολογικά πειράματα επί σκηνής για την ανάγνωση των σκέψεων του κοινού του. Γεννήθηκε από Εβραίους γονείς στη Γκούρα-Καλβάρια, 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Βαρσοβίας, στο έδαφος της τότε Ρωσικής Αυτοκρατορίας, που μετά τον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και την Συνθήκη των Βερσαλλιών (1919) ανήκε στο νεοϊδρυθέν κράτος της Πολωνίας.

Το 1937, ήδη, από την σκηνή ενός θεάτρου της Βαρσοβίας, προφήτευσε τον θάνατο του Αδόλφου Χίτλερ, στην περίπτωση που θα επιτίθετο κατά της Σοβιετικής Ένωσης: «Αν κάνει πόλεμο στην Ανατολή, τον περιμένει ο θάνατος». Οι Γερμανοί, μετά την κατάληψη της Πολωνίας, τον συνέλαβαν. Όμως, ο Μέσσινγκ, χρησιμοποιώντας τις υπνωτιστικές του ικανότητες, συγκέντρωσε στο κελί του το προσωπικό της φυλακής και αφού τους υπνώτισε, τους δημιούργησε την αίσθηση ότι η φυλακή ήταν γεμάτη διαμάντια!

Την ώρα που οι φύλακές του έψαχναν να βρουν τους πολύτιμους λίθους, αυτός το έσκασε σαν κύριος από τη φυλακή, διαφεύγοντας στην Σοβιετική Ένωση! Εκεί, οι σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες βάλθηκαν να διαπιστώσουν τις πραγματικά εξωπραγματικές του ικανότητες. Τον υπέβαλαν σε διάφορα τεστ. Σε ένα από αυτά, μπήκε στην Κρατική Τράπεζα της ΕΣΣΔ και αποχώρησε έχοντας πάρει μαζί του 100.000 ρούβλια (!). Στον ταμία της τράπεζας είχε παραδώσει ένα… λευκό χαρτί!

Το Λαϊκό Επιτροπείο Εσωτερικών Υποθέσεων, η διαβόητη NKVD, με αρχηγό τον σκοτεινό Λαβρέντι Μπέρια, τον έκλεισε στην συνέχεια στα φοβερά υπόγεια του κτιρίου της, στην Πλατεία Λουμπιάνκα της Μόσχας. Από ‘κει δεν έφευγες ή τουλάχιστον δεν έφευγες περπατώντας. Και όμως, ο Μέσσινγκ, αφού υπνώτισε τους φρουρούς του, άνοιξε το κελί του και βγήκε από την κεντρική πόρτα του κτιρίου!

Είχε περάσει με επιτυχία τα τεστ. Έτσι, το επόμενο βήμα ήταν να τον πάρει ο Ιωσήφ Στάλιν ως εξ απορρήτων σύμβουλό του, ορίζοντάς τον, παράλληλα, εκπαιδευτή των πρακτόρων της μυστικής αστυνομίας του στα ψυχικά φαινόμενα. Όσοι τον γνώρισαν από κοντά ομολογούσαν τις φοβερές του ικανότητες να διαβάζει από μακριά τη σκέψη, να βλέπει μια φωτογραφία και να δίνει το βιογραφικό του προσώπου που έβλεπε, αλλά κυρίως να προβλέπει με επιτυχία το μέλλον.

Η κατάρρευση της υπερδύναμης

Μπορεί ο Μέσσινγκ να πέθανε το 1974, όμως είχε κάνει μια ακόμη συγκλονιστική πρόβλεψη. Προέβλεψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πάψουν να είναι ο παγκόσμιος πολιτικός ηγεμόνας στα μέσα του 21ου αιώνα, επισημαίνοντας πως η επιρροή της Αμερικής στην παγκόσμια πολιτική σκηνή θα αποδυναμωθεί. Πιθανότατα, μεγάλης κλίμακας συγκρούσεις, στις οποίες θα συμμετάσχει αυτή η χώρα, θα έχουν τέτοιο αντίκτυπο.

Επιπλέον, έχοντας χάσει την ιδιότητα της υπερδύναμης, για να επιβιώσει, η Ουάσιγκτον θα πρέπει να υποταχθεί σε πιο ισχυρούς αντιπάλους. «Η οικονομία θα πάει σε παρακμή. Η χώρα θα υποφέρει από εσωτερικές διαμάχες και προβλήματα», έγραψε ο Μέσσινγκ στα απομνημονεύματά του.

Ο θρυλικός σοβιετικός μέγας πνευματιστής και μάγος, αλλά και υπνωτιστής καταπληκτικός και μέντιουμ, τόνιζε ότι οι χώρες που μόλις χθες υπολόγιζαν τις θέση των ΗΠΑ σε πολλά στρατηγικά ζητήματα, θα τις απορρίψουν και θα σταματήσουν να παίρνουν στα σοβαρά αυτό το κράτος.

Ο Μέσσινγκ για την Ρωσία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του, το 2022 και το 2023 θα ξεκινήσει ένα νέο στάδιο για το ρωσικό κράτος: Η αρχή μιας περιόδου κρίσης. Ο ανταγωνισμός μεταξύ της Ρωσίας, των γειτονικών χωρών και των υπερπόντιων δυνάμεων (όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Κίνα) θα ενταθεί.

Στη Ρωσία αναμένονται τεράστιες αλλαγές. Η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο θα επεκτείνει τα σύνορά της μέχρι το 2023, αλλά οι προβλέψεις δείχνουν ότι αυτό θα συμβεί ειρηνικά, χωρίς στρατιωτικές συγκρούσεις. Πιθανότατα, ο Μέσσινγκ είχε κατά νου την ενοποίηση της Ρωσίας με ορισμένες μετασοβιετικές χώρες, στο πλαίσιο μιας εντελώς νέας μορφής ένωσης.

Στη νέα χιλιετία, ένας μεγάλος προφήτης θα εμφανιστεί στη Ρωσία που θα μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μέσσινγκ, αυτό το άτομο θα δημιουργήσει τη δική του διδασκαλία, που πολύ γρήγορα θα αρχίσει να εξαπλώνεται στον κόσμο, επηρεάζοντας έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Μέσσινγκ, οι άνθρωποι θα ζήσουν καλύτερα. Η χώρα θα γίνει προπύργιο ασφάλειας και άνεσης. Θα είναι μια πλούσια, πολλά υποσχόμενη και σταθερή χώρα, όπου πολλοί κάτοικοι της Γης θα θέλουν να μετακομίσουν σ’ αυτήν.

Ο Μέσσινγκ προέβλεψε, ακόμη, ότι τα επόμενα χρόνια θα πάρει την “κάτω βόλτα” και η Ευρώπη. Οι χώρες του Παλαιού Κόσμου δεν θα είναι σε θέση να αναζωογονήσουν τις οικονομίες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά το τέλος μιας πανδημίας. Συγκεκριμένα, προέβλεψε ότι αυτά τα κράτη “θα έπεφταν στον γεωπολιτικό πάτο”. Σημειώνοντας ότι μια τέτοια κατάσταση θα συνδεόταν με την εξάρτηση των ευρωπαϊκών δυνάμεων από υπερπόντιους προστάτες, οι οποίοι σύντομα θα κατέρρεαν…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version