Αμερικανοί πολίτες έτρεξαν με τις πυτζάμες να κάνουν το εμβόλιο!

Αυτοσχέδιοι εμβολιασμοί μετά από δυσλειτουργία καταψυκτών στην Αμερική

Και όμως, σε νοσοκομείο του Σιάτλ, πραγματοποιήθηκαν αυτοσχέδιοι εμβολιασμοί μετά από πρόβλημα στην ψύξη 1600 εμβολίων! Οι Αρχές έβγαλαν έκτακτη ανακοίνωση.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου, όταν χάλασε ένας καταψύκτης στο νοσοκομείο Kaiser Permanente που περιείχε 1600 εμβόλια της Moderna. Αμέσως σήμανε συναγερμός και εκδόθηκε επείγουσα κλήση αργά το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Στην ανακοίνωση οι αρχές ζητούσαν από τους κατοίκους να μεταβούν στο νοσοκομείο για να εμβολιαστούν αμέσως. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του νοσοκομείου οι δόσεις έπρεπε να διατεθούν μέσα σε 12 ώρες αλλιώς θα ήταν άχρηστες.

Προκειμένου να μην αχρηστευτούν οι δόσεις, οι αρχές διέθεσαν τα εμβόλια σε όσους πρόλαβαν παρακάμπτοντας την ηλικιακή προτεραιότητα. Παρότι, όπως δήλωσαν, προσπάθησαν να δώσουν προτεραιότητα σε ηλικιωμένους ασθενείς και σε άλλους που ήταν ήδη επιλέξιμοι για εμβόλια στην πολιτεία. Εκατοντάδες άνθρωποι φορώντας ακόμα και τις πιτζάμες τους συγκεντρώθηκαν σe 2 εμβολιαστικά κέντρα στο Σιάτλ, για να εμβολιαστούν.

Τελικά μέσα σε 4 ώρες κατάφεραν να εμβολιάσουν 1600 άτομα πριν λήξουν. Σε συνεντεύξεις τους οι ασθενείς δήλωσαν ότι παράτησαν ότι έκαναν μόλις ενημερώθηκαν ότι είχαν την ευκαιρία να εμβολιαστούν αμέσως. Ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν στον έκτακτο εμβολιασμό θα λάβουν κανονικά και τη δεύτερη δόση του εμβολίου για να ολοκληρώσουν και τα 2 σχήματα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι