Γιατί το Ευρωκοινοβούλιο πρότεινε βράβευση κραγμένου ομοφοβικού

Γιατί το Ευρωκοινοβούλιο προτείνει βράβευση κραγμένου ομοφοβικού, Βαγγέλης Γεωργίου

Πριν τέσσερα χρόνια είπε σε συνέντευξή του: «Λυπάμαι για εκείνους τους ανθρώπους που είναι γκέι, που ασχολούνται με τον φεμινισμό. Κατά τη γνώμη μου, αυτοί οι άνθρωποι είναι δυστυχισμένοι. Απλά δυστυχισμένοι. Πρέπει να τους λυπηθούμε και να τους βοηθήσουμε να μπουν στον δρόμο της λογικής». Οι απόψεις αυτές ανήκουν στον Λευκορώσο δημοσιογράφο Paviel Sieviaryniec. Η “αγωνία” της ΕΕ να “προωθήσει” τη δημοκρατία σε άλλα κράτη είναι τέτοια, που Ευρωβουλευτές πρότειναν τον Sieviaryniec να βραβευτεί για τον αγώνα του κατά της “αυταρχικής” κυβέρνησης στη Λευκορωσία. Μετά την αποκάλυψη euobserver κατάλαβαν τι έκαναν και πήραν πίσω την υποψηφιότητα μετά από ημέρες!

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλδημοκράτες και το φιλελεύθερο “Ανανεώστε την Ευρώπη” αποφάσισαν να προτείνουν τη «δημοκρατική αντιπολίτευση στη Λευκορωσία, εκπροσωπούμενη από το Συμβούλιο Συντονισμού, μια πρωτοβουλία γενναίων γυναικών, και πολιτών προσωπικοτήτων από την κοινωνία των πολιτών». Είναι εντυπωσιακό ότι στο Ευρωκοινοβούλιο απέσυραν το ονόμά του πριν λίγες ώρες. Να θυμίσουμε ότι το Ανανεώστε την Ευρώπη είναι υποτίθεται η προμετωπίδα του φιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Οι συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες, δηλαδή, ήθελαν να αναδείξουν φέτος την κοινωνία πολιτών, τα ατομικά δικαιώματα και τη δημοκρατία ευρύτερα.

O Sieviaryniec σε συνέντευξή του στο Radio Free Europe υποστήριζε ότι αυτό «προωθεί φεμινίστριες, τραβεστί, ομοφυλόφιλους, ανώμαλους και ούτω καθεξής. Και πιστεύουν ότι αυτός είναι ο κανόνας. Δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο κανόνας. Η Βίβλος λέει ότι δεν είναι ο κανόνας». Ο Λευκορώσος πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι Λευκορώσοι ατιμούν τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους ενάντια στην ΕΣΣΔ και τη ναζιστική Γερμανία. Μια τέτοια υποψηφιότητα την προτείνουν οι 431 στους 705 Ευβουλευτές!

Άραγε, πως είναι δυνατόν το φιλελεύθερο “Ανανεώστε την Ευρώπη” του οποίου ο άλλοτε ηγέτης, Γκι Φερχόφστατ, φώναζε «O γάμος των ομόφυλων πρέπει να αναγνωριστεί από όλα τα κράτη μέλη-Ανοίξτε και απελευθερώστε τις κοινωνίες, γι’ αυτό είναι η Ένωσή μας» να βραβεύει έναν “ταλιμπάν” της σεξουαλικής ορθότητας; Μήπως τα άκρα ενώνονται; Θα νόμιζε κανείς ότι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, ότι έχουν “καθαρίσει” από “δαύτους”!

Την ίδια στιγμή, οι τοίχοι του facebook γεμίζουν από χορηγούμενες ατάκες της Κομισιόν «θέλω να είμαι απόλυτα σαφής —ζώνες χωρίς ΛΟΑΤΚΙ είναι ζώνες χωρίς ανθρωπισμό. Και δεν έχουν θέση στην Ένωσή μας». Ωστόσο, θεωρούν πρότυπο αγωνιστή έναν το λιγότερο ομοφοβικό. Αλήθεια στην περίφημη επιτροπή που σύστησαν για ζητήματα ΛΟΑΤΚΙ δεν κατάλαβαν τίποτα; Τα τόσα εκατομμύρια που πληρώνουν οι πολίτες των κρατών μελών σε επιτροπές, συμβούλους κ.τ.λ δεν αξιοποιούνται; Κανείς δεν ενημέρωσε έγκαιρα για τις θέσεις του Sieviaryniec ή συμβαίνει κάτι άλλο; Με τι προχειρότητα και φανατισμό άραγε προετοιμάζονται οι λίστες των υποψηφίων τέτοιων βραβείων από Ευρωπαίους;

Πολιτικές στοχεύσεις ΕΕ

Οι πολιτικές στοχεύσεις της ΕΕ είναι τέτοιες που ακυρώνουν ένα μέρος των ευρωπαϊκών –δήθεν- αρχών για να προωθηθεί η γεωπολιτική ατζέντα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υποτίθεται το πιο δημοκρατικό όργανο της ΕΕ, δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύει πρόσωπα αμφιλεγόμενα, που είναι κόντρα τέμπο στις κοινοτικές αρχές. Θυμίζουμε ότι το 2017, η Ευρωβουλή έδωσε βραβείο Ζαχάρωφ στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, μέλη της οποίας έχουν αποδεδειγμένα συμμετάσχει σε πραξικοπηματικές πράξεις. Έτσι και με τη Λευκωσία, η συνταγή είναι γνωστή.

Η επιλεκτική, όμως, διαχείριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι αυτή που έχει αφήσει πλήρως εκτεθειμένη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Κύπρο έναντι ενός αυταρχικού κράτους. «Δεν θα επαναπαυτώ όσον αφορά το θέμα της οικοδόμησης μιας Ένωσης ισότητας» λέει η πρόεδρος της Κομισιόν. Ισότητα όμως φαίνεται ότι δεν υπάρχει και όσο και να επιμένει, στην Κύπρο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες ζουν καθημερινά υπό την απειλή της Τουρκίας. Αλλά στις Βρυξέλλες δήθεν αγωνίζονται για δικαιώματα και ισότητα. Ίσως, πολλά από όσα γράφονται στις Συνθήκες είναι στα ψιλά γράμματα για εκείνους που τις υπέγραψαν και τις προπαγάνδισαν…

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version