ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Φέλιξ Μπίτζιος, η πρώην σύζυγoς και οι υποκλοπές

Ο Φέλιξ Μπίτζιος, η πρώην σύζυγoς και οι υποκλοπές, Όλγα Μαύρου

Επανέρχεται στο προσκήνιο του όνομα του επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιου, καθώς σε αγωγή της η πρώην σύζυγός του τον κατονομάζει ως πρωταγωνιστή του σκανδάλου των υποκλοπών. Πιθανόν όσον αφορά στην αγωγή να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Μπίτζιος απέκτησε παιδί από την Βεατρίκη Μαρτσέτι, η οποία είναι μοντέλο. Πέραν του ανθρώπινου παράγοντα και της ζήλιας, τίθενται πλέον και ζητήματα διαμοιρασμού των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των παιδιών του. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» έφερε στην δημοσιότητα σήμερα την αγωγή της πρώην συζύγου και εκεί αναφέρονται εταιρείες και στοιχεία που επαναφέρουν το ζήτημα της εμπλοκής του Μπίτζιου στην υπόθεση με τα spyware.

Η εγκαλούσα αναφέρει ότι ζήτησε (και επέτυχε) την μερική δέσμευση των περιουσιακών του στοιχείων, επειδή ο Μπίτζιος έπαψε να της πληρώνει την διατροφή που υποσχέθηκε, δηλαδή να της δίνει σε δόσεις το ποσό των 25 εκατ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους. Ο  Μπίτζιος, που επισήμως φέρεται να είναι κάτοικος Κηφισιάς, είχε αναφερθεί για πρώτη φορά στον Τύπο ως εμπλεκόμενος, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών ΕΥΠ και Predator, επειδή κατά το παρελθόν ήταν αναπληρωτής διαχειριστής στις εταιρείες που ενέχονταν.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμιξη, διότι όταν άρχισε η παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, είχε αποχωρήσει από τις εμπλεκόμενες εταιρείες. Επίσης υποστηρίζει ότι ακόμα και όταν μετείχε στις εταιρείες, ήταν “απλός αναπληρωτής διαχειριστής” και άρα άλλοι έπαιρναν τις αποφάσεις, κατά δήλωσή του σε περσινό, σχετικό εξώδικό του εναντίον της ιστοσελίδας  Tvxs.

Η πρώην σύζυγός του Ήρα-Μαρία Σνάιντερ τον χαρακτηρίζει «πρωταγωνιστή του σκανδάλου των παρακολουθήσεων» στην αγωγή που κατέθεσε, όπου αναφέρεται στον ενεργό του ρόλο στην Intellexa η οποία εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα. Η Σνάιντερ, που ήταν σύζυγος του Μπίτζιου επί 12 χρόνια, αναφέρει ότι ο πρώην σύζυγός της «ενεπλάκη πρωταγωνιστικώς στο σκάνδαλο των υποκλοπών» και παραθέτει το ρόλο της κυπριακής εταιρείας Santinomo η οποία του ανήκε και κατείχε το 35% της Intellexa.

Από την Libra στην Ιntellexa

Η Σνάιντερ αναφερόμενη στα περιουσιακά του στοιχεία, παρεμπιπτόντως ξαναφέρνει στην επιφάνεια και την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της τράπεζας Πειραιώς και της Libra Group. Για την ανάμιξή του εκείνη, αρχικά είχε ασκηθεί δίωξη εναντίον του και είχαν δεσμευθεί τα περιουσιακά του στοιχεία για μια τριετία, αλλά τελικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο επειδή η κυβέρνηση άλλαξε τον σχετικό νόμο και τα περιουσιακά του στοιχεία αποδεσμεύτηκαν.

Η πρώην σύζυγος αναφέρει στην αγωγή ότι ο Μπίτζιος «πάντα είχε και εξακολουθεί να έχει την βεβαιότητα ότι με τα χρήματα τακτοποιούνται τα πάντα», όσον αφορά δε τον προσωπικό της καημό αναφέρει ότι ο πρώην της,  έδωσε στην ίδια και στα παιδιά που είχαν αποκτήσει μαζί 1,5 εκατ. ευρώ ως δάνειο! Προσθέτει δε ότι έχει πολύ περισσότερα δικαιώματα στην περιουσία του Μπίτζιου, διότι αυτός έκανε τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα χάρη ουσιαστικά στην “προίκα” της κατά κάποιο τρόπο, διότι η ίδια ήταν κόρη εύπορου επιχειρηματία -εξ ου και της οφείλει, όπως αναφέρει, άλλα 23,5 εκατ. ευρώ. Ζητεί δε από τις ελληνικές αρχές να ασχοληθούν με αυτό το “δάνειο” του 1,5 εκατ. ευρώ παρότι μοιάζει να είναι οικογενειακή υπόθεση, διότι όπως γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών», το ποσό αυτό ουσιαστικά ο Μπίτζιος τής το δάνεισε μέσω μιας από τις εταιρείες του για να έχει φορολογικές ελαφρύνσεις. «Αυτή η εταιρεία μου ήταν παντελώς άγνωστη», αναφέρει η Σνάιντερ στην αγωγή. Πρόκειται για την Boritaco Holdings Limited με έδρα την Κύπρο.

Η πρώην σύζυγος Μπίτζιου προσθέτει ότι στην ουσία δεν επρόκειτο για δανεισμό, αλλά το 1,5 εκατ. ευρώ παρουσιάσθηκε ως δάνειο για φορολογικούς λόγους και άνευ εγγυήσεων, ώστε να δοθούν από 500.000 ευρώ στην ίδια και στο καθένα από τα δύο τέκνα τους. Ήταν τμήμα του συνολικού ποσού των 25 εκατ. ευρώ που της είχε υποσχεθεί ότι θα της κατέβαλε σταδιακά.

Η εταιρεία αυτή αναφέρεται και στο πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2017, αναφορικά με την Τράπεζα Πειραιώς και την υπόθεση Libra Group. Είναι άγνωστο πώς θα έβρισκε πάντως το ποσό των 25 εκατ. ευρώ ένας άνθρωπος που δήλωνε μέχρι το 2016 απλός μισθωτός. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπίτζιος άρχισε να απασχολεί τους δημοσιογράφους όταν συνδέθηκαν οι εταιρείες του με την Intellexa A.E., που διαθέτει το λογισμικό κατασκοπείας Predator.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας ήταν επί ένα έτος (2020 έως 2021) αναπληρωματικός σύμβουλος και διαχειριστής στις Intellexa, Apollo Technologies και Hermes Technologies, που όλες τους συνδέονται με το Predator. Φέρεται να είχε ενεργό ρόλο και στην εταιρεία KRIKEL, η οποία προμήθευσε άγνωστο λογισμικό στην ΕΥΠ -πιθανόν το Predator ή άλλο παρεμφερές, καθώς τα συμβόλαια αυτά είναι μυστικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version