ΘΕΜΑ

Ο “Αμερικάνος” της Καλαμάτας, ο ψευτογιατρός και ο ασφαλιστής του Μοσχάτου

Ο "Αμερικάνος" της Καλαμάτας, ο ψευτογιατρός και ο ασφαλιστής του Μοσχάτου, Όλγα Μαύρου

Τρία γεγονότα πολύ διαφορετικά ως προς το προφίλ των δραστών απασχολούν την ελληνική αστυνομία αυτές τις μέρες. Το ένα αφορά ένα “μαφιόζο”-έμπορο ναρκωτικών, το δεύτερο έναν άσημο ασφαλιστή του Μοσχάτου, που αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από όσους είχε εκμεταλλευθεί οικονομικά, τελικά βρέθηκε απαγχονισμένος υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το τρίτο αφορά σε έναν φυσιοθεραπευτή, που ερευνάται επί πέντε έτη για οικονομικά οφέλη από παράδοξες πρακτικές. Όμως, εν το μεταξύ, ο “ψευτογιατρός” ήταν για χρόνια ελεύθερος να αγρεύει πελάτες. Σήμερα δόθηκαν τα στοιχεία του στη δημοσιότητα και ανακοινώθηκαν διώξεις.

Ο φυσιοθεραπευτής, Δημήτρης Τριανταφύλλου όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, φέρεται να αυτοδιαφημιζόταν λέγοντας ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφτασε τα 100 χάρι σε εκείνον! Υποσχόταν –έναντι 25.000 ευρώ ανά ένεση– θαυματουργή θεραπεία για τη σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες σοβαρές νευρολογικές παθήσεις, σε συνεργασία με Γερμανό γιατρό. Όσον αφορά στον 47χρονο “μαφιόζο” στην Καλαμάτα, ο φόνος του ανεβάζει πλέον σχεδόν στις τριάντα τις εκτελέσεις “ξεκαθαρίσματος” στον τόπο μας, η πλειονότητα των οποίων μένουν “αξεκαθάριστες” από την ΕΛΑΣ, τουτέστιν δεν διαλευκαίνονται.

Στην περίπτωση του “Αμερικάνου” έχουμε την εξαίρεση, καθώς η υπόθεση εξιχνιάστηκε σχετικά γρήγορα. Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία ως δράστες ταυτοποιήθηκαν 22χρονος Έλληνας και 38χρονος αλλοδαπός, εκ των οποίων ο πρώτος συνελήφθη, ενώ ο τελευταίος αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, για ανθρωποκτονία, ενώ ο 38χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Ακόμη έχουν συλληφθεί δύο Έλληνες, ηλικίας 40 και 50 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή κατάθεση και υπόθαλψη εγκληματία.

Η εκτέλεση του λεγομένου “Αμερικάνου” στην Καλαμάτα δεν αγγίζει ιδιαίτερα τον μέσο Έλληνα πολίτη. Το σκεφτικό ότι τρώγονται μεταξύ τους οι άνδρες –και ενίοτε οι γυναίκες– του υποκόσμου, δεν συγκινεί. Εν προκειμένω δεν αποκλείεται στόχος των δολοφόνων να μην ήταν ο φόνος αλλά ο εκφοβισμός, γιατί ξυλοκόπησαν το θύμα και το πυροβόλησαν στο πόδι. Ο άνδρας πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία επειδή η σφαίρα “βρήκε” αρτηρία. Αν επρόκειτο για εκτέλεση, οι δράστες θα έριχναν τη σφαίρα στο κεφάλι και όχι μόνον μία. Πιθανόν ο 47χρονος Ελληνοαμερικανός να ζούσε σήμερα, αν κάποιος περαστικός έκανε αμέσως αιμοστατική επίδεση στο πόδι.

Στον δημόσιο λόγο ακούγονται απόψεις του τύπου, “ας αλληλοσκοτώνονται να καθαρίσει ο τόπος”, ή “δεν υπάρχει λόγος ανησυχίες, ξέρουν σημάδι” (και όμως έχει ακουστεί δημοσίως από γνωστό δημοσιογράφο) όμως στην πράξη πρόκειται για Λερναία Ύδρα και απλά παίρνει “προαγωγή” κάποιος άλλος του χώρου. Επιπλέον, σε ένα από αυτά ξεκαθαρίσματα μπορεί να πληρώσουν τη νύφη αθώοι περαστικοί ή παρευρισκόμενοι σε καφετέριες, όπως πρόσφατα στη Νέα Σμύρνη. Ο δε φόνος ενός “κακούργου”, δεν παύει να συνιστά εγκληματική ενέργεια.

Η ΕΛΑΣ έχει επικριθεί για τους χειρισμούς αντίστοιχων υποθέσεων ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, που ουσιαστικά επιτρέπει τον “αναδασμό” των επικρατειών σε άτομα της ίδιας φάρας. Πληρώνουμε εντούτοις 500 αστυνομικούς ανά 100.000 κατοίκους με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι 334 αστυνομικοί ανά 100.000.

Οι θαυματουργές… βιταμίνες

Ο φυσιοθεραπευτής που πρωταγωνιστεί εδώ και τρεις μέρες στα μέσα ενημέρωσης ως “ψευτογιατρός”, υποστηρίζει ότι είναι γιατρός, επειδή παρακολούθησε κάποια στιγμή ένα σεμινάριο φυσίατρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζεται επιπλέον ότι δεν ζήτησε από κανέναν ασθενή να διακόψει την θεραπεία του και φέρεται να κατέθεσε προ διετίας στην αστυνομία το εξής: «Δεν ήθελα να βλάψω κανέναν, ήθελα μόνο να βοηθήσω». Δεν ξέρουμε τι υποστήριξε για τις ενέσεις που τελικά αντί για βλαστοκύτταρα φαίνεται πως περιείχαν απλές βιταμίνες.

Αν και η ΕΛΑΣ έπρεπε να ασχολείται μαζί του ήδη από το 2016, δηλαδή εδώ και πάνω από έξι χρόνια, αυτός εξακολουθούσε μέχρι σήμερα να είναι ελεύθερος και ίσως να τάζει “λαγούς με πετραχήλια” σε ασθενείς, πέντε από τους οποίους φέρονται και να απεβίωσαν πιθανόν επειδή ακολούθησαν τις συστάσεις του, ως προς την “θαυματουργή” θεραπεία.

Το τελευταίο πάντως δεν μπορεί να τεκμηριωθεί εύκολα, καθώς σοβαρές νευρολογικές παθήσεις έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ούτως ή άλλως και ο φερόμενος ως απατεώνας μπορεί να καταδικασθεί μόνον αν αποδειχθεί ότι έπειθε τους ασθενείς να διακόψουν τις δόκιμες θεραπευτικές αγωγές τους. Αναφορικά με αυτό, ο αδελφός ενός εκ των νεκρών, κατήγγειλε ότι το 2020 ο φυσιοθεραπευτής είχε αναγκάσει τον αδελφό του να διακόψει την κανονική θεραπεία του.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι έλεγε στον αδελφό του να σταματήσει την πολυέξοδη και μάλλον άχρηστη θεραπεία του φυσιοθεραπευτή (60.000 ευρώ μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο), αλλά εκείνος του απαντούσε «δεν έχω άλλη ελπίδα, είναι η μόνη και θα το κάνω». Ο ασθενής αυτός απεβίωσε, χωρίς να θεραπευθεί ποτέ από την παράλυσή του.

Το high profile πελατολόγιο

Ο 66χρονος φυσιοθεραπευτής υποστήριζε ότι θεράπευε εκτός από τον εκλιπόντα Μητσοτάκη και τον Τζόκοβιτς, και ίσως κατάφερνε να πείθει, επειδή ήταν όντως μέλος ενός ελιτίστικου κέντρου αθλητίατρων, όπου πράγματι πήγαιναν γνωστοί τενίστες. Ο ένας γιος του εξάλλου είναι διακεκριμένος τενίστας, ενώ ο άλλος γιος του παρουσιάζεται ως τραγουδιστής. Ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπιση του γιατρού, είπε από την άλλη, ότι τα παιδιά του φυσιοθεραπευτή είναι γιατροί.

Το σπίτι του κατηγορουμένου στο Κορωπί είναι μια βίλα, σαν πραγματικό φρούριο με εντυπωσιακες μάντρες. Αυτό καθαυτό δεν είναι μεμπτό, βεβαίως, αλλά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ένας γείτονάς του πήρε από αυτόν μια κρέμα για τενοντίτιδα έναντι 20 ευρώ και όταν του ζήτησε δεύτερη ένα χρόνο αργότερα, ο φυσιοθεραπευτής του ζήτησε 100 ευρώ. Η συγκεκριμένη κρέμα πωλείται στο εμπόριο τέσσερα ευρώ. Όσο ασήμαντα κι αν είναι αυτή η καταγγελία σε σύγκριση με τα άλλα καταμαρτυρούμενα, ίσως είναι και αυτή ενδεικτική μιας στάσης ζωής…

Ο Γερμανός γενετιστής

Στο όλο σχήμα έπαιξε ρόλο και η συμμετοχή ενός Γερμανού που εμφανιζόταν ως γενετιστής, ενώ είναι ένας απλός γενικός γιατρός. Όπως ο ίδιος είπε στις γερμανικές αρχές πρόσφατα, βλέπει πάνω από 200 ασθενείς την ημέρα και έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και είκοσι χρόνια. Για τις ενέσεις, οι οποίες σύμφωνα με τα εργαστήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου είχαν μέσα απλές βιταμίνες και όχι βλαστοκύτταρα, δεν ξέρουμε τι απάντησε.

Πάντως οι γερμανικές αρχές δεν είχαν κινητοποιηθεί εν προκειμένω τόσα χρόνια, επειδή εκεί υπάρχει γενικά μια κουλτούρα υπέρ των εναλλακτικών θεραπειών και πιθανόν ο Γερμανός γιατρός να μην αναφερόταν σε βλαστοκύτταρα όταν μιλούσε σε συμπατριώτες του ασθενείς, οπότε δεν έχει διαπράξει απάτη σε ό,τι αφορά τους Γερμανούς. Αν δηλαδή αναφερόταν απλώς στα αμινοξέα και στα πεπτίδια που περιείχαν οι ενέσεις, δεν ξεγέλασε κανέναν.

Οι Έλληνες ασθενείς από πλευράς τους φέρονται να καταγγέλλουν ότι Έλληνας και Γερμανός υποστήριζαν ότι έχουν βρει θεραπεία για αυτοάνοσα και ότι εξαιτίας της ανακάλυψης αυτής δέχονται πόλεμο από τις φαρμακευτικές εταιρείες, που δεν επιτρέπουν στις ενέσεις τους να βγουν στα φαρμακεία. Οι εισαγγελικές αρχές στην Ελλάδα άσκησαν σήμερα δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού εν τω μεταξύ.

Αυτό αφορά τόσον τον Έλληνα φυσιοθεραπευτή, όσο και τον Γερμανό, ως συνεργό του. Όμως ο ανακριτής είναι εκείνος που αποδίδει σε πρόσωπα (in personam) την κατηγορία και μέχρι την κύρια ανάκριση η δίωξη ουσιαστικά αφορά τις πράξεις (in rem). Οι Γερμανοί προς το παρόν εξετάζουν μόνον τα αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν στην Γερμανία και θα εγκρίνουν τυχόν έκδοση στην Ελλάδα, μόνον εάν οι ελληνικές αρχές επιδείξουν στοιχεία ότι ο γιατρός τους εμπλέκεται σε απάτη ή ανθρωποκτονία. Πάντως ο Γερμανός γιατρός έχει ΑΦΜ και στην Ελλάδα ώστε να μπορεί να ασκεί το επάγγελμα και στον τόπο μας και αυτό επηρεάζει και τα της έκδοσης.

Τα χρόνια που πέρασαν

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η πρώτη καταγγελία εναντίον του φυσιοθεραπευτή έγινε το 2016 στη Θεσσαλονίκη και η πρώτη καταγγελία για θάνατο στα τέλη του 2020. Αν και οι αστυνομικές αρχές αναφέρονται σε πολύμηνη επίπονη έρευνα, τα νούμερα δείχνουν ότι πρόκειται για πολύχρονη. Είναι άγνωστο για ποιο λόγο χρειάσθηκαν έξι χρόνια από την πρώτη καταγγελία ή πάνω από δύο χρόνια από την δεύτερη, η οποία μάλιστα αφορούσε σε θάνατο.

Για ποιο λόγο δεν κινήθηκαν αμέσως τόσο οι ελληνικές όσο και οι γερμανικές αρχές για να αναλυθούν άμεσα τα φιαλίδια με τα “βλαστοκύτταρα”; Οι φυσιοθεραπευτής φέρεται όλα αυτά τα χρόνια να έπειθε άτομα με σοβαρά αυτοάνοσα νοσήματα ότι για την ασθένειά τους είχε βρεθεί θεραπεία με βλαστοκύτταρα και σε συνεργασία με Γερμανό γενετιστή πρότεινε ενέσεις “κόστους” 25.000 ευρώ εκάστη.

Οι αρμόδιοι μπορούσαν να είχαν σχηματίσει δικογραφία για απάτη και για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο από το 2016, οπότε και δεν θα είχε καν διαπραχθεί η φερομένη ως ανθρωποκτονία με δόλο. Η εισαγγελική παραγγελία για ανθρωποκτονία με δόλο ολοκληρώθηκε μάλιστα το  Δεκέμβριο του 2020.


Όταν επιτέλους έγιναν έρευνες και στην Ελλάδα και στη γερμανική κλινική όπου εργάζεται ο 73χρονος “γενετιστής”, βρέθηκαν τα φιαλίδια και αποδείχθηκε ότι περιείχαν μεν κάποιες ουσίες, αλλά αυτές δεν είχαν καμία θεραπευτική δράση. Από τις έρευνες προέκυψε και μία λίστα με ονόματα άνω των 300 ασθενών. Είναι δε γνωστό ότι ο ασθενής που πάσχει από ένα ανίατο και σπάνιο νόσημα, συχνά στηρίζεται σε μη εγκεκριμένες θεραπείες, ως τελευταία σανίδα σωτηρίας.

https://www.youtube.com/watch?v=87QsATuhqrU&t=2s

Ο ασφαλιστής

Το τρίτο θέμα των ημερών είναι του ασφαλιστή που φέρεται να αυτοκτόνησε στο Μοσχάτο. Ο άνθρωπος αυτός είχε καταγγελθεί ότι υπεξαίρεσε όχι ένα και δύο, αλλά 65 αυτοκίνητα από εταιρεία leasing. Ο ίδιος τα μεταπωλούσε σε εύπιστους, λέγοντάς τους ότι είχε τρόπο να αγοράσουν “κοψοχρονιά” πανάκριβα αυτοκίνητα. Τους έδινε και τα κλειδιά στο χέρι μόλις έδιναν δέκα χιλιάρικα. Η εταιρεία leasing όμως, επί ένα χρόνο δεν είχε ενδιαφερθεί να μάθει για ποιο λόγο ένας ασφαλιστής στο Μοσχάτο νοίκιαζε έναν ολόκληρο στόλο από 65 ΙΧ!

«Ήταν ένας απλός πελάτης για εμάς και πλήρωνε κανονικά την ενοικίαση μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο», απάντησε η εταιρεία, δηλώνοντας έμμεσα ότι δεν την αφορά ο αριθμός των ΙΧ που κάποιος “απλός πελάτης” νοικιάζει, στην ουσία για να τα εκμεταλλευθεί. Ίσως κάποιοι αφελείς… πελάτες του πελάτη όμως, να μην ήταν τόσο αφελείς. Αν είχαν απευθυνθεί στην εταιρεία, “ενοχλώντας” την εν τω μεταξύ, τι τους είχε απαντήσει;

Η εταιρεία τώρα υποστηρίζει ότι ο ασφαλιστής μπορεί να έπαιρνε δεκάδες χιλιάδες από διάφορους για την αγορά των ΙΧ της, αλλά ως ιδιοκτήτρια εταιρεία δεν φέρει ευθύνη για όσα δήλωνε ένας απλός πελάτης της. Δυο μήνες μετά την παύση πληρωμών από τον ασφαλιστή, η εταιρεία τον μήνυσε για υπεξαίρεση. Μια εβδομάδα πριν, κάποιοι τον είχαν ξυλοκοπήσει χωρίς να γίνει καταγγελία. Δύο ημέρες μετά την μήνυση της εταιρείας leasing πάνω από δύο άτομα έσπασαν πάλι στο ξύλο τον ασφαλιστή, επειδή κατάλαβαν ότι είχαν πετάξει τα λεφτά τους. Μάλιστα φέρεται να επενέβη για να τον σώσει από τα χέρια τους και η 47χρονη, που τελικά έπαιξε ενεργό ρόλο στην φερόμενη αυτοκτονία του.

Όσον αφορά στον δεύτερο ξυλοδαρμό όλοι οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, όπως και η 47χρονη, χωρίς και πάλι να υποβληθούν μηνύσεις. Δύο ημέρες μετά ο ασφαλιστής απαγχονίστηκε μέσα στο σπίτι του στο Μοσχάτο. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι η σορός έφερε οκτώ κατάγματα στα πλευρά (πέντε από την αριστερή πλευρά και τρία από τη δεξιά), τα οποία εκτιμάται ότι προήλθαν από τον ξυλοδαρμό του Σαββάτου. Επίσης διαπιστώθηκαν και παλαιότεροι τραυματισμοί, περίπου δέκα μέρες πριν από τον θάνατο.

Η αστυνομία διερευνά τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του, με την 47χρονη να θεωρείται ότι υποβοήθησε την αυτοκτονία, αλλά να εξετάζεται και αν έπαιξε ακόμα πιο ενεργό ρόλο. Παράδοξο παραμένει το γεγονός ότι η 47χρονη τράβηξε δύο βίντεο με το κινητό της για το συμβάν μέσα στο σπίτι. Είχε χάσει, εκείνη και ο αδελφός της, περίπου 200.000 ευρώ που υποτίθεται ότι ο ασφαλιστής θα επένδυε.

Είδαν τη δημοσιότητα και βίντεο που τράβηξε η 47χρονη με τέσσερεις-πέντε άνδρες να κατηγορούν τον ασφαλιστή μέσα στο γραφείο του δύο μέρες πριν την φερόμενη ως αυτοκτονία. Άλλοι του λένε ότι τους κατέστρεψε, άλλοι τον προτρέπουν να αυτοκτονήσει, ο ίδιος λέει μήπως υπάρχει κάποια λύση. Είναι άγνωστο για ποιο λόγο, αφού φαίνεται πως επρόκειτο για δεκάδες απάτες, δεν τον μήνυσε ούτε ένας από όσους έχασαν τα χρήματά τους (πάνω από μισό εκατομμύριο μάλλον) όλο αυτό το διάστημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version