ΣΧΟΛΙΟ

Οι απόκρυφες κινήσεις της Εύας – Ποιο μυστικό κρύβει το Κορωπί…

Οι απόκρυφες κινήσεις της Εύας – Ποιο μυστικό κρύβει το Κορωπί... Δημήτρης Μιχαλόπουλος

Σάλος χτες, 22α μηνός φθίνοντος, στο διαδίκτυο! Σε πολλά από τα πιο σημαντικά, ελληνικής διαχείρισης ιστολόγια έγινε συνταρακτική αποκάλυψη: Η κυρία Εύα Καϊλή διατηρεί μυστικές και απόκρυφου χαρακτήρα επαφές με το Κορωπί! Μα τι γίνεται στο Κορωπί; Τι το αποτρόπαιο απεργάζονται στα άδυτα του – κατά τα άλλα – συμπαθούς πολίσματος της Αττικής Γης, γενέτειρας ηρώων και ημιθέων, κακόβουλοι και καταχθόνιοι εγκέφαλοι;

Τι είδους επαφές μπορεί να έχει με τα εν λόγω “γεννήματα εχιδνών” μία – παρά τις όποιες παρεκτροπές της – οπωσδήποτε χαριτωμένη κυρία, που μάλιστα εντέχνως διασαλπίζει την καταγωγή της από τη “Νύμφη του Θερμαϊκού” και μεγαλόπολη της Μακεδονίας μας; Και τα σχετικά ερωτήματα προσέλαβαν σαφέστατα αγωνιώδη χαρακτήρα, δεδομένου ότι, στις Βρυξέλλες, ένας από τους δικηγόρους της Ελληνίδας Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Βουλής κατηγορηματικώς και διαρρήδην απέρριψε οποιαδήποτε επαφή της κας Καϊλή με το Κορωπί, αφήνοντας όμως υπονοούμενο ξεκάθαρο για “κάποιο άλλο κέντρο”, ασαφούς εντοπισμού αυτό, που καλείται “Ζαμέ”!

Ιδού κατάσταση! Στην Αστάνα του Καζακστάν ψάχνουνε οι “ειδήμονες” να βρουν τους υπέργειας προέλευσης, αλλά υπόγειας δραστηριότητας οιονεί προγραμματιστές της Ιστορίας της Ανθρωπότητας γενικώς και της βιοτής των ανθρώπων ιδιαιτέρως… και τώρα… να μας προέκυψε άλλο υποχθόνιο κέντρο, το “Ζαμέ”, κοντά στο δικό μας το Κορωπί! Αχ, πολύπαθη Ελλάδα μας, κέντρο του κόσμου μας εσύ!

“Να ζαμέ ετέ κοροπί!”

Ας μη πολυλογούμε όμως… Διαδικτυακή κουβέντα στη διαδικτυακή κουβέντα, κάποια κυρία, χειρίστρια ιστολογίου ξεκάθαρα πατριωτικού και με τίποτα αμελητέου είχε την ιδέα να απευθυνθεί σε εμένα. Και αυτό για τρεις λόγους ιδιαιτέρως εναργείς:

Πρώτον, η δήλωση απόσεισης της κατηγορίας “σχέσεων με το Κορωπί” που βάρυνε την κυρία Καϊλή είχε γίνει στα γαλλικά. Δεύτερον, στα γαλλικά επίσης είχε γίνει και ο βαρυσήμαντος υπαινιγμός στο μυστηριώδες “Ζαμέ” και τρίτον για λόγους ανεξάρτητους από τις δικές μου προθέσεις, έχει καταστεί λίγο – πολύ γνωστή η εξοικείωσή μου με την “ηδύμολπον των Γαλατών φωνήν” που λέγανε παλιά, δηλαδή τα γαλλικά, όπως τα λέμε σήμερα.

Προσωπικώς, λόγω των παγκόσμιας κλίμακας μυστηριωδών προεκτάσεων, οσμή των οποίων ήδη ανέδιδαν το αινιγματικό Κορωπί και το προβληματικό “Ζαμέ”, αμέσως περιέβαλλα με συμπάθεια την αγωνιώδους χαρακτήρα παράκληση που μού έγινε – και κατηύθυνα το ποντίκι του υπολογιστή μου στο βίντεο όπου με μία φράση του ο δικηγόρος της κας Καϊλή έκανε την –ουσιαστικώς απειλητική – δήλωσή του:

«Εύα Καϊλή να ζαμέ ετέ κοροπί! Ζαμέ!»

Τί εννοεί ο… ποιητής;

Τι εννοούσε ο διαπρεπής νομικός Μιχάλης Δημητρακόπουλος; Τι ήθελε να πει; Ο προβληματισμός ανατάρασσε τα σώψυχά μου… μέχρις ότου, χάρη σε σχολικές μου αναμνήσεις, εγένετο φως! Θυμήθηκα, πράγματι, την ένταση, που συχνά έπαιρνε διαστάσεις στιγμιαίας οργής, με την οποία οι αλήστου μνήμης καθηγήτριές μας των Γαλλικών έσπευδαν να διορθώσουν τα λάθη που εμείς οι μαθητές συνεχώς κάναμε, όποτε προσπαθούσαμε να μιλήσουμε την “ηδύμολπον των Γαλατών φωνήν”. Μέχρι και μολύβια μας έβαζαν στο στόμα, τα οποία, εάν έπεφταν, δήλωναν σφάλμα βαρύτατο στη γαλλική προφορά. Έτσι, με οδηγό τα πεπραγμένα σε χρόνια περασμένα, αποκρυπτογράφησα τη φράση του επιφανούς νομικού:

“Éva Kaïli n’a jamais été corrompue! Jamais!”

Το οποίον: «Η Εύα Καϊλή δεν υπήρξε ποτέ [της] διεφθαρμένη! Ποτέ!»

Οι γαλλικές λέξεις όμως προφέρθηκαν από τον ευσυνείδητο δικηγόρο “ελληνοπρεπώς”, δηλαδή κολλημένες η μία στην άλλη και χωρίς τήρηση της διάκρισης μεταξύ “φθόγγων παχέων” και “μη παχέων”. Επιπλέον, το κορρομπύ (corrompue) ακούστηκε με ένα και μοναδικό-r-, χωρίς την ένταση που έπρεπε να δοθεί στο -m- μπροστά από το -p- και φυσικά χωρίς τη στοιχειωδώς έστω ορθή προφορά του γαλλικού -u- που εμείς οι Νεοέλληνες, σε αντίθεση με τους Αρχαίους μας, σχεδόν ποτέ δεν είμαστε σε θέση να εκφωνήσουμε σωστά.
Ουδείς, λοιπόν, συντρέχει λόγος ανησυχίας. Το Κορωπί και η Αθήνα μπορούν να εξακολουθήσουν ανεμέλως να διάγουν. Και το κυριότερο: Ζαμέ στην Ελλάδα μας δεν υπάρχει!


Υ. Γ. Και για του λόγου το ασφαλές:

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version