ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι δύο πρώτες τραγωδίες του 2022

Οι δύο πρώτες τραγωδίες του 2022, Όλγα Μαύρου

Δύο οικογενειακές τραγωδίες απασχόλησαν την επικαιρότητα από χθες. Η μία αφορά ένα πολύ ευαίσθητο αγόρι που σκότωσε στο κυνήγι κατά λάθος το θείο του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει συντετριμμένο. Η άλλη αφορά μία άτυχη έγκυο που εμβολιάσθηκε πολύ αργά. Συγκεκριμένα, η 36χρονη από τη Δράμα, που έχασε τελικά το μωρό της και που δίνει και η ίδια μάχη επιβίωσης στην εντατική, είχε κάνει μόνον μία δόση του εμβολίου, λίγο προτού προσβληθεί από τον ιό.

Όσον αφορά το αγόρι από την Άρτα, δίνει κι αυτό τη δική του μάχη, αλλά παρότι οι γιατροί χρειάσθηκε να αφαιρέσουν τμήμα του πνεύμονά του, όλα δείχνουν (όπως λένε οι θεράποντες) ότι θα γλιτώσει. Ο 16χρονος υπενθυμίζεται ότι είχε πάει για κυνήγι με τον 33χρονο θείο του που τον υπεραγαπούσε, καθώς και με τον πατέρα του και άλλους συγγενείς. Όμως χθες το απόγευμα ενώ παραμόνευαν για αγριογούρουνα, ο έφηβος πυροβόλησε κατά λάθος τον θείο του και τον σκότωσε ακαριαία, καθώς το όπλο είχε σκάγια για αγριογούρουνο.

Ο πατέρας του έτρεξε, άλλα όταν έφθασε κοντά, ήταν ήδη αργά. Το αγόρι είπε «τον σκότωσα» και έστρεψε αμέσως το όπλο στο στήθος του πατώντας τη σκανδάλη, προτού προλάβει να αντιδράσει κανείς από τους άλλους έξι που συμμετείχαν στην ομάδα και είχαν επίσης τρέξει στο σημείο ακούγοντας τον πρώτο πυροβολισμό, ίσως και κάποια κραυγή. Η Αστυνομία συνέλαβε τον πατέρα για πλημμελή εποπτεία ανηλίκου, αλλά και τον δεύτερο θείο του παιδιού επειδή είχε δώσει το όπλο του σε ανήλικο.

Πάνω από τέσσερις οικογένειες “ζουν” από χθες στο προαύλιο του νοσοκομείου της Άρτας και προσεύχονται για το αγόρι, αλλά και για την μητέρα του που είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί και νοσηλεύεται σοκαρισμένη. Για τον πατέρα επίσης έγινε γνωστό ότι υπέστη καρδιακό επεισόδιο και χρειάζεται παρακολούθηση, με κάποια μέσα να αναφέρονται σε έμφραγμα.

Η άτυχη έγκυος

Μόνο μια δόση του εμβολίου είχε προλάβει να κάνει η 36χρονη έγκυος που διασωληνώθηκε κι εκείνη και το νεογέννητό της. Το μωρό δυστυχώς δεν ήταν καλά-καλά ούτε πέντε μηνών, με αποτέλεσμα να μην επιβιώσει. Υπέκυψε στις 2 μ.μ. σήμερα, περίπου ένα 24ωρο μετά την διασωλήνωσή του.

Η μητέρα, που δίνει τη δική της μάχη διασωληνωμένη σε πολύ σοβαρή κατάσταση, είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου παραμονή Χριστουγέννων και σε οκτώ μέρες εκδήλωσε σοβαρά συμπτώματα, κάτι που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι είτε είχε ήδη κολλήσει προτού εμβολιασθεί, είτε πιθανόν προσβλήθηκε τις επόμενες ημέρες στα χριστουγεννιάτικες οικογενειακές συναθροίσεις. Η πρώτη δόση του εμβολίου, δυστυχώς, για να διεγείρει το ανοσοποιητικό, απαιτεί περίπου δύο εβδομάδες.

Στο νοσοκομείο της Δράμας όπου διακομίσθηκε με πολύ έντονα συμπτώματα προχθές και ενώ διένυε την 22η εβδομάδα της κύησης, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη. Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης όπου διακομίσθηκε χθες, οι γιατροί είδαν πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση της εγκύου και αποφάσισαν να πάρουν άμεσα το βρέφος με καισαρική, παρά την προωρότητα, επειδή διαφορετικά θα “έφευγαν” μάνα και παιδί. Μόλις πήραν το νεογνό, το διασωλήνωσαν, όπως και την μητέρα.

Το βρέφος νοσηλεύθηκε αμέσως στην Μονάδα Εντατικής Νεογνών, όπου πάλεψε μέχρι τις 2 σήμερα το μεσημέρι… Η διασωληνωμένη μητέρα δεν γνωρίζει ότι το βρέφος είναι νεκρό και η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη. Παρότι το πρωί αναφερόταν ότι η γυναίκα δεν είχε εμβολιαστεί, τελικά γνωστοποιήθηκε ότι η άτυχη έγκυος είχε κάνει το εμβόλιο της Pfizer στις 24 Δεκεμβρίου. Εμφάνισε πολύ έντονα συμπτώματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με έντονη δύσπνοια και πολύ χαμηλό οξυγόνο. Δεν γνωρίζουμε αν είχε και άλλα συμπτώματα νωρίτερα και τα απέδωσε ίσως σε παρενέργειες του εμβολίου, πάντως όταν έφθασε στο νοσοκομείο η κατάστασή της ήταν πλέον κρίσιμη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version