ΘΕΜΑ

Ποιος είναι ο “αστροσεισμολόγος” που προέβλεψε τον σεισμό στην Τουρκία

Ποιος είναι ο "αστροσεισμολόγος" που προέβλεψε το σεισμό την Τουρκία, Όλγα Μαύρου

Viral έχει γίνει η ανάρτηση στο Twitter ενός Ολλανδού που “προέβλεψε” τον σεισμό στην Τουρκία. Ο εν λόγω  “αστροσεισμολόγος” δεν έχει κανένα πτυχίο, πλην όμως ασχολείται με την πρόγνωση σεισμών με βάση τη θέση των πλανητών και της Σελήνης και κάποιες αυθαίρετες συνιστώσες στην επιφάνεια της γης. Το Newsweek ασχολήθηκε με την περίπτωσή του, διότι πολλοί ενθουσιάστηκαν και αναρωτήθηκαν αν όλα αυτά μπορεί να έχουν κάποια επιστημονική βάση.

Κάτω από την ανάρτησή του διαβάζουμε σχόλια απελπισμένων Τούρκων που του ζητούν να τους πει αν θα γίνουν κι άλλοι σεισμοί, καθώς η περιοχή τους δεν έχει πάψει να τραντάζεται από “πεντάρια” και κάποιοι δυστυχείς σεισμόπληκτοι που εύχονται να “τον ακούσει το κράτος”. Σαν να μη έφτανε αυτό, ο ίδιος έκανε νεότερη ανάρτηση και αυτή τη φορά προέβλεπε 9,6 Ρίχτερ! “Προέβλεπε” και την ώρα μάλιστα (η οποία παρήλθε), δηλαδή ήταν να συμβεί σήμερα τα χαράματα. Ποιος ξέρει πόσοι δυστυχισμένοι τον έλαβαν υπ΄όψη τους και έμειναν μέσα στην παγωνία της νύχτας έξω από κλειστούς χώρους περιμένοντας τα 9,6 Ρίχτερ….

Ο συγκεκριμένος άνδρας δηλώνει ερευνητής, σε μια ομάδα ατόμων που συσχετίζουν τις συζυγίες ή ευθυγραμμίσεις πλανητών και σελήνες με κάποιες θέσεις στην επιφάνεια της γης και καταλήγουν σε συμπεράσματα για τη σεισμικότητα. Έχει βρει μάλιστα και τον όρο “πλανητική γεωμετρία” για την “αστρολογοσεισμολογία” του.

Ο περί ου ο λόγος Frank Hoogerbeets είχε κάνει μια ανάρτηση προ τριών ημερών, στην οποία ανέφερε ότι «αργά ή γρήγορα θα συμβεί ένας μεγάλος σεισμός της τάξης ίσως των 7,5 Ρίχτερ σε αυτή την περιοχή» και είχε επισημάνει την γεωγραφική θέση του σεισμού, όπου όντως σημειώθηκαν οι δύο μεγάλοι σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή. Όμως ο ίδιος είχε “προβλέψει” με την ίδια μέθοδο και άλλους σεισμούς χωρίς να επαληθευθεί, όπως για παράδειγμα  για την Καλιφόρνια το 2015. Άλλα μέλη της ομάδας των “αστροσεισμόλογων”  είχαν κάνει γενικόλογες προβλέψεις που θεωρούν ότι “επαληθεύθηκαν” γιατί αναφέρονταν στη… μισή Ασία για τις επόμενες μέρες.

Ο “Νοστράδαμος”- σεισμολόγος

O αγνώστου επαγγελματικής ιδιότητας “Νοστράδαμος” είχε προβλέψει την καταστροφή του Λος Αντζελες με ημερομηνία, όπως και την βύθιση της Ιαπωνίας. Όμως και η Ιαπωνία παραμένει νησί και το Λος Άντζελες είναι στη θέση του. Οι ειδικοί –αλλά και μη ειδικοί– θεωρούν την τρέχουσα “επαλήθευση” καθαρή σύμπτωση, με την έννοια ότι όλοι ξέρουμε πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένας μεγάλος σεισμός, σε περιοχές με υψηλή σεισμικότητα.

Αν κάνεις π.χ. δέκα προβλέψεις για σεισμογενείς περιοχές, δεν αποκλείεται σε κάποια “να πέσεις μέσα”, διότι όντως σε περιοχές με σεισμικότητα, ασφαλώς και κάποια στιγμή θα συμβεί σεισμός. Το πρόβλημα με την πρόγνωση δεν είναι η “προφητεία” ότι θα γίνει σεισμός σε περιοχές υψηλού κινδύνου, γιατί αυτό είναι κοινός τόπος και το γνωρίζουν ακόμα και οι μη σεισμολόγοι στην Ελλάδα –ότι δηλαδή κάποια στιγμή θα γίνει μεγάλος σεισμός. Το ζητούμενο στην πρόγνωση ήταν και παραμένει δυστυχώς το πότε θα γίνει αυτός.

Ο Ολλανδός είχε κάνει δυο αναρτήσεις επί του θέματος. Στις 3 Φεβρουαρίου, όπου έγραφε όσα προαναφέρουμε, και στις 6 Φεβρουαρίου, όπου έγραφε «Λυπάμαι εκείνους που επηρεάστηκαν από τον μεγάλο σεισμό στην Κεντρική Τουρκία. Όπως ανέφερα προηγουμένως, αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε αυτό στην περιοχή αυτή, όπως συνέβη το 115 και το 526. Αυτών των σεισμών προηγείται πάντα μια κρίσιμη πλανητική γεωμετρία, όπως αυτή που είχαμε στις 4-6 Φεβρουαρίου». Εν συνεχεία έκανε και την ανάρτηση για τα 9,6 Ρίχτερ ταράζοντας τους ταλαιπωρημένους πολίτες της Συρίας και της Τουρκίας –ανάρτηση που εμφανίζεται ως σπαμ ή απάτη.

http://

Έκανε δε την νέα ανάρτηση παρότι είχε εν τω μεταξύ δεχθεί δριμεία κριτική για τις επιστημονικοφανείς προγνώσεις του. Σε αυτήν ανέφερε: «Άλλος ένας σεισμός αναμένεται στις 7 Φεβρουαρίου στις 4:00 ώρα Γκρίνουιτς 7μ.μ. (σ.σ. 06:00 χαράματα ώρα Ελλάδας και 07:00 ώρα Τουρκίας) και αυτή τη φορά θα έχει μέγεθος 9,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη (νότια) κεντρική Τουρκία, Ιορδανία, Συρία».

http://

Προβλέψεις για σεισμό στην μισή Ασία!

Στις 29 Ιανουαρίου οι συνεργάτες του και ο ίδιος είχαν “πρόγνωση” ότι την επόμενη εβδομάδα θα σημειωνόταν σεισμός στις τεράστιες μωβ περιοχές του χάρτη που παρουσίαζαν στην κεντρική και νότια Ασία, καθώς και στον ωκεανό, όπου ούτως  ή άλλως γίνονται όμως καθημερινά δονήσεις. Έγραφε μάλιστα ότι κινδυνεύουν και οι γύρω περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται και όσες δεν είναι καν κοντά στις μωβ ζώνες. Τουτέστιν, “προέβλεπε” σεισμό στη μισή Ασία, μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ο Ολλανδός έγραφε ότι εκείνη η δόνηση στην χειρότερη περίπτωση θα είναι της τάξης των έξι-επτά βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οπότε έτσι “έβαζε μέσα” και τα 4άρια και 5άρια που είναι καθημερινό φαινόμενο σε κάποιο σημείο της Ασίας ή των θαλασσών που την περιβάλλουν. Σε κάποιο βίντεο αποδίδουν τον σεισμό στην ευθυγράμμιση Σελήνης και Δία και σε άλλη στη σύζευξη Ερμή και Αφροδίτης και Άρη. Προέβλεπαν μάλιστα μεγάλο σεισμό στις 3 Φεβρουαρίου στα Ιμαλάια, λέγοντας όμως ότι αυτός τι μπορεί να συμβεί και στο Πακιστάν ή και στην Τουρκία, αλλά και στη Νέα Ζηλανδία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version