ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πόσο ετών και που πέθανε η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου

Πόσο ετών και που πέθανε η γηραιότερη γυναίκα του κόσμου, Γιώργος Μουσταϊρας

Η Lucille Randon, πιο γνωστή ως αδελφή Αντρέ, πέθανε στη Γαλλία, έναν μήνα πριν τα 119α γενέθλιά της. Η εκλιπούσα υπέργηρη Καθολική καλόγρια γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 1904 και αναγνωρίστηκε ως η γηραιότερη κάτοικος του πλανήτη την άνοιξη του 2022, μετά το θάνατο της Ιαπωνίδας Kane Tanaka, η οποία εκείνη την εποχή ήταν εκατό δεκαεννέα ετών.

Βέβαια, το απόλυτο ρεκόρ μακροζωίας κατέχει μία άλλη Γαλλίδα. Η Jeanne Louise Calment (1875-1997), η οποία έζησε εκατόν είκοσι δύο έτη! Όσο για την αδελφή Αντρέ, οι ειδικοί υποστήριξαν ότι η υγεία της ήταν αρκετά ανεκτή για την ηλικία της και θα μπορούσε ακόμα να ζήσει αλλά η γυναίκα αρρώστησε από κορονοϊό το 2012, οι συνέπειες του οποίου δεν επέτρεψαν στο ηλικιωμένο σώμα της να αναρρώσει.

Ισπανίδα, πλέον, η γηραιότερη γυναίκα 

Μια 115χρονη Ισπανίδα, που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι, πλέον, η γηραιότερη γυναίκα στον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Guinness World Records.
Η Maria Bruna Moreira αναγνωρίζεται ως ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη μετά τον θάνατο της Γαλλίδας μοναχής Lucille Randon, πιο γνωστής ως αδελφή Αντρέ, στις 17 Ιανουαρίου σε ηλικία 118 ετών.

Η Moreira ζει στην Καταλονία. Είναι 115 ετών και 323 ημερών. Μετακόμισε από το Σαν Φρανσίσκο στην Ισπανία με την οικογένειά της σε ηλικία οκτώ ετών. Εδώ και 22 χρόνια μένει στο γηροκομείο Santa Maria del Tura. Η γυναίκα διατηρείται καλά στην υγεία της, αποδίδοντας τη μακροζωία της στην ηρεμία, στην υποστήριξη από οικογένεια και φίλους, στην επαφή με τη φύση, στην συναισθηματική σταθερότητα, στην θετική αντιμετώπιση της ζωής και στην έλλειψη άγχους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version