ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Εισβολή” στο Εφετείο: Τίνος είναι το 1,5 εκατ. ευρώ

"Εισβολή" στο Εφετείο: Τίνος είναι το 1,5 εκατ. ευρώ, Όλγα Μαύρου

Άλυτο παραμένει το μυστήριο με τον 33χρονο που είχε εμφανιστεί προ 12ετίας στο Greek Idol και που θορύβησε χθες το πρωί τις αστυνομικές αρχές στο Εφετείο. Υπενθυμίζεται ότι πήγε στο Εφετείο Αθηνών, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, και είπε στους φρουρούς ότι ήθελε να παραδοθεί, ότι κατείχε ναρκωτικά και εκρηκτικά, και ότι «είχε κάνει πολλά». Στο ΙΧ και στο σπίτι του δεν βρέθηκαν μεν εκρηκτικά, αλλά βρέθηκαν ναρκωτικά και συνολικά 1,5 εκατ. ευρώ –τα 1.200.000 ευρώ στο όχημα και τα 300.000 ευρώ στην οικία του.

Ο 33χρονος διακομίσθηκε στο Δρομοκαΐτειο ψυχιατρικό ίδρυμα, καθώς ήταν παραληρηματικός και έπρεπε να γίνει εκτίμηση της ψυχικής του υγείας και να του χορηγηθούν τα κατάλληλα σκευάσματα. Στο λευκό SUV, που κατά πληροφορίες ανήκει στην πρώην σύντροφό του με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, και στο σπίτι του, βρέθηκε το προαναφερόμενο ποσό. Επίσης: 336 δολάρια, 275 γραμμ. κοκαΐνης αξίας περίπου 27.500 ευρώ, μισό κιλό καννάβεως, αξίας περίπου 5.000 ευρώ, 38 γρ. κρυσταλλική μεθαμφεταμίνης, 131 δισκία ecstasy, πιστόλι κρότου και 267 φυσίγγια κρότου και 4 κινητά.

Ο δικηγόρος του παίκτη reality κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης είπε χθες στο zougla.gr τα εξής: «Ο εντολέας μου βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και αμέσως δόθηκε εντολή να εισαχθεί στο ψυχιατρείο, όπου και κρατείται. Τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν δεν σχετίζονται με εμπόριο ναρκωτικών και θα δοθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στον κ. ανακριτή». Σύμφωνα με πληροφορίες θα υποστηριχθεί ότι πρόκειται για οικογενειακές οικονομίες από πωλήσεις ακινήτων.

Όταν ο 33χρονος εμφανίσθηκε τις 08:40 χθες το πρωί στο Εφετείο, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών, και στο παραλήρημά του συνέβαλε μάλλον και κάποιο αδιάγνωστο ψυχικό νόσημα από το οποίο προφανώς πάσχει. Όταν είχε εμφανιστεί στο Greek Idol σε ηλικία 21 ετών, έλεγε ότι ήθελε να γίνει σπουδαίος. Παρότι ήταν ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής, είπε συγκεκριμένα «έχω χορτάσει να με αποθεώνουν στα γήπεδα τόσα χρόνια, και τώρα θέλω να με αποθεώνουν στις πίστες, θα με θέλουν και οι γυναίκες, ένας σταρ είναι πάντα ποθητός. Μου αρέσει πολύ το τραγούδι, τραγουδούσα πάντα όταν έλειπαν όλοι από το σπίτι». Τότε είχε απορριφθεί στην δεύτερη φάση του ριάλιτι.

Από την πρώτη στιγμή που ο 33χρονος ήρθε σε επαφή με τον αστυνομικό φρουρό του Εφετείου, η συμπεριφορά του ήταν ιδιαίτερη. Αρχικά είπε πως στο αυτοκίνητο είχε ναρκωτικά και εκρηκτικά, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές. Στη συνέχεια, δήλωσε πως «πήγε να παραδοθεί στους δικούς του ανθρώπους», εννοώντας τους αστυνομικούς, «γιατί έχει κάνει πολλά, ήρθα να παραδοθώ και να τιμωρηθώ». Ο 34χρονος δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, ούτε για κάποια άλλη άνομη πράξη.

Τι λένε για την σύλληψη

Ο ειδικός φρουρός στο Εφετείο, σύμφωνα με το protothema.gr κατέθεσε τα εξής: «Είμαι ειδικός φρουρός και εργάζομαι στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα. Εκτελούσα διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού στον χώρο στάθμευσης του εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως στην Αθήνα κατά το ωράριο 07:00-15:00. Την 8:40 ώρα, εισήλθε στο χώρο στάθμευσης του Εφετείου το αυτοκίνητο μάρκας Nissan χρώματος λευκού, χωρίς να σταματήσει στο σήμα που του έκανα για τον τυπικό έλεγχο πριν την είσοδο του. Αφού εισήλθε, στάθμευσε κανονικά και κατέβηκε από το αυτοκίνητο ένας άντρας μελαχρινός, μετρίου αναστήματος, ο οποίος με πλησίασε και μου είπε πως ήθελε να πάει στη φυλακή.

»Αμέσως τον ρώτησα για ποιο λόγο θέλει να μπει στη φυλακή και μου απάντησε πως δεν είναι καλά και θέλει να πάει φυλακή, όταν τον ρώτησα η γυναίκα του που είναι, μου είπε πως δεν έχει κάποια σχέση και ότι έχει ναρκωτικά μαζί του. Μου είπε το όνομά του και την διεύθυνσή του στην Ηλιούπολη. Καθόλη την επικοινωνία μας ήταν ήρεμος και κατευθυνθήκαμε προς το όχημα του, το οποίο είχε εντός αρκετά πράγματα. Στον έλεγχο που έκανα στο όχημα με συνδρομή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, διαπιστώσαμε ότι υπήρχε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό σε χαρτονομίσματα καθώς και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών».

Ο αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών που κλήθηκε επι τόπου, στην κατάθεση του αναφέρει τα εξής «Είμαι αστυφύλακας και υπηρετώ στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Η Υπηρεσία μου, ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα από οικείο κέντρο ότι στον κλειστό χώρο στάθμευσης του Εφετείου Αθηνών επί της οδού Λουκάρεως 14 στην Αθήνα εισήλθε άτομο, εποχούμενο σε Ι.Χ. αυτοκίνητο και συνέχεια δήλωσε στον εκεί σκοπό, ότι επιθυμεί να συλληφθεί καθώς κατείχε ποσότητα ναρκωτικών. Πράγματι διαπιστώθηκε ότι εντός του αυτοκινήτου υπήρχαν ναρκωτικές ουσίες και μεγάλο χρηματικό ποσό.

»Κατόπιν τούτου, κλιμάκιο της υπηρεσίας μου μετέβη στο σημείο που διαπίστωσε τα ανωτέρω ενώ πριν την άφιξη μας είχαν αφιχθεί και έτερες αστυνομικές δυνάμεις ενώ έλαβε χώρα και έλεγχος αυτοκινήτου και των περιεχομένων του από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών μηχανισμών. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε μάρκας Nissan χρώματος λευκού ήταν ιδιοκτησίας της γυναίκας του. Στο αυτοκίνητο πράγματι υπήρχαν διάφορα σάκ βουαγιάζ και σακούλες που περιείχαν κυρίως διάσπαρτα χαρτονομίσματα, διαφόρων ονομαστικών αξιών του ευρώ και ποσότητες ναρκωτικών.

»Σε προφορικές ερωτήσεις μας ανέφερε συνεχώς ότι προσήλθε αυτοβούλως να παραδοθεί, καθώς αποφάσισε ότι πλέον δεν είχε νόημα να ασχολείται με αυτή τη δραστηριότητα. Ανέφερε ότι δεν είχε κάποιο συνεργάτη στην διακίνηση των ναρκωτικών, ωστόσο απέφευγε να κατονομάσει τόσο τον προμηθευτή ή τους προμηθευτές ναρκωτικών ουσιών, καθώς και περαιτέρω λεπτομέρειες για το σκέλος της διακίνησης ναρκωτικών από τον ίδιο. Μας έλεγε συνεχώς ότι κάποιες από τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας που κατείχε, δεν ήθελε να τις ερευνήσουμε.

»Το όχημα με το οποίο κινούνταν, ήταν φαινομενικά ιδιοκτησίας της πρώην συμβίας του, αλλά ουσιαστικά ανήκει στον ίδιο και το χρησιμοποιούσε αποκλειστικά αυτός. Με την συμβία του ζούσε στην οικία στην Ηλιούπολη μέχρι και προ ενός μηνός, οπότε και η τελευταία έφυγε μαζί με τα δύο ανήλικα τέκνα τους και μετοίκησε σε άλλη περιοχή της Αττικής. Επιπροσθέτως, δήλωσε ότι στην οικία του στην Ηλιούπολη έχει επιπλέον χρηματικό ποσό, καθώς και ένα πιστόλι ρεπλίκα, ενώ η συμβία του δε γνώριζε τίποτα για τις παράνομες δραστηριότητες του.

»Ως προς το μεγάλο κατασχεθέν χρηματικό ποσό, σημειώνεται ότι λόγω της ιδιαιτερότητας των χαρτονομισμάτων, ήτοι υπερβολικά μεγάλος αριθμός χαρτονομισμάτων μικρής αξίας 5,10,20 ευρώ, αλλά κυρίως της κατάστασης τους, διπλωμένα, τσαλακωμένα, σκισμένα ή σε μορφή ρολού, η καταμέτρηση του ήταν εξαιρετικά δυσχερής. Το δε, προσδοκώμενο όφελος από την πώληση των κατασχεθείσων ουσιών με βάση τον πίνακα τιμών ναρκωτικών ανέρχεται στο ποσό των 35.000 €».

Η αναφορά στην κατάσταση των χαρτονομισμάτων υποδηλώνει ότι πιθανόν προέρχονταν από εμπορία ναρκωτικών. Εάν όλα αυτά τα χρήματα είναι από πωλήσεις ναρκωτικών, ουσιαστικά το ποσό ανήκει στον “χονδρέμπορα” που έδινε ναρκωτικά στον συλληφθέντα για να τα πουλά, ενώ στον ίδιο ανήκει μόνον μικρό μέρος των χρημάτων. Αυτό πιθανόν να του προκαλέσει και σοβαρά προβλήματα με τους προμηθευτές του, καθώς όλο το ποσό θα κατασχεθεί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version