ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Με έβαλε ο Σατανάς” – Εγκλήματα από ψυχασθενείς

"Με έβαλε ο Σατανάς" – Εγκλήματα από ψυχασθενείς, Όλγα Μαύρου

Σοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην λεωφόρο Τατοΐου, στη Νέα Ερυθραία, όταν ένας άνδρας 38 ετών πυροβόλησε εργάτες φυσικού αερίου. Στην αρχή οι πληροφορίες αναφέρονταν σε παράπονα του δράστη από τις εργασίες, αλλά εν συνεχεία έγινε γνωστό ότι πιθανώς πρόκειται για ψυχικά ασταθή, καθώς υποστήριζε ότι του είχαν κάνει “μάγια”!

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο δράστης βγήκε ένοπλος από το διαμέρισμά του σε πολυκατοικία στην λεωφόρο Τατοΐου και χωρίς να πει τίποτα στους εργάτες που έκαναν εργασίες για παροχή φυσικού αερίου, άρχισε να τους πυροβολεί. Πυροβόλησε πέντε φορές και γύρισε στο διαμέρισμά του, όπου ξαναόπλισε το όπλο του. Ο ένας εργάτης, δυστυχώς, υπέκυψε στα τραύματά του.

Όταν ξαναβγήκε στην πυλωτή ο δράστης, είχε φτάσει πλέον επί τόπου η Αστυνομία και ο 38χρονος παραδόθηκε. Ο ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε στην κοιλιά (εκείνος που τελικά απεβίωσε), ενώ ο άλλος στο πόδι. Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν και σπαθιά, αλλά και η κατάκοιτη μητέρα του, που δεν γνωρίζουμε αν έχει άλλο συγγενή για να την φροντίσει. Ο δράστης φέρεται να φώναζε: «Με έχουν δέσει με μαύρη μαγεία. Με έβαλε ο Σατανάς να το κάνω!».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ο δράστης φέρεται να φορούσε στολή αστροναύτη κατά την διάρκεια της επίθεσης! Υπενθυμίζεται ότι και ο 20χρονος που σκότωσε με μαχαίρι την μητέρα του στο Αιγάλεω προχθές, ήταν ψυχικά ασθενής. Το τελευταίο διάστημα επανέρχεται για πολλοστή φορά το μεγάλο έλλειμμα της πολιτείας όσον αφορά στην φροντίδα των ψυχικά νοσούντων.

Παραμέληση των ψυχικά ασθενών

Μετά την πτώχευση της χώρας, αλλά και με την έλευση της πανδημίας, έχουν αυξηθεί και οι φόνοι αλλά και οι αυτοκτονίες ατόμων με σοβαρά ψυχικά ζητήματα, τα οποία αφήνονται στη μοίρα τους και εκτός κλινικών νοσηλείας, με σοβαρές συνέπειες και για τους οικείους τους. Η “ρουτίνα” σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να διατάσσεται αρχικά προσωρινός εγκλεισμός.

Μετέπειτα προχωρούν οι ψυχίατροι σε διάγνωση, χορηγούν φάρμακα για λίγες ημέρες και εν συνεχεία ο ψυχικά ασθενής να παίρνει εξιτήριο με οδηγίες να λαμβάνει την αγωγή του και κάποιος (;) να τον φροντίζει. Όπως έχουμε ξαναγράψει στο SLpress σε πολλές οικογένειες δεν υπάρχει κανείς για να διασφαλίσει ότι ο ψυχικά ασθενής θα συνεχίσει να λαμβάνει τα χάπια του.

Όμως ακόμα κι αν υπάρχει συγγενής ικανός να εκτιμήσει την σοβαρότητα του θέματος, όπως στην περίπτωση της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε μαζί με τον αδελφό της από τον ψυχασθενή πρώην σύζυγό της στο Πήλιο, είναι πρακτικά αδύνατον να αναγκάσει τον ασθενή να λάβει θεραπεία, όταν ο ίδιος (όπως συχνά συμβαίνει) αποφασίζει με δική του πρωτοβουλία να διακόψει την αγωγή. Στην περίπτωση της γυναίκας και του αδελφού της, είχε ζητηθεί ο υποχρεωτικός εγκλεισμός του δράστη από μηνός, αλλά η απόφαση έμελλε να βγει μία μέρα μετά το έγκλημα.

Και άλλοι φόνοι εργαζομένων

Επιπλέον, πέραν του μη εγκλεισμού των ψυχικά ασθενών σε δομές πρόνοιας και της μη παρακολούθησης της πορείας τους όταν παίρνουν εξιτήριο, σοβαρό θέμα τίθεται και για τον τρόπο που χορηγούνται οι άδειες οπλοφορίας καθώς, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, αυτές  χορηγούνται και σε ψυχικά ασταθή άτομα. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που απλοί εργαζόμενοι εταιρειών ή υπηρεσιών δολοφονούνται, αν και όχι πάντα από ψυχικά ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ένας άνδρας 72 ετών διαπληκτίσθηκε με εκπρόσωπο της εταιρείας “Γερμανός” στην Κυπαρισσία, επειδή του είχε έρθει λογαριασμός 143 ευρώ στο κινητό του. Ο δράστης έφυγε δυσαρεστημένος από το κατάστημα και επανήλθε με όπλο, σκοτώνοντας τον 39χρονο επιχειρηματία. Είπε ότι ο λογαριασμός ήταν απαράδεκτος και ότι ήταν “ζήτημα τιμής” να σκοτώσει τον 39χρονο. Ζήτησε μάλιστα να του επιβάλλουν ισόβια ή θανατική ποινή…

Πέρσι ένας 77χρονος μπήκε στις 08:30 το πρωί στο δήμο Διονύσου Αττικής και σκότωσε εργαζόμενο, επειδή δεν επισκευαζόταν διαρροή νερού στην περιοχή όπου βρισκόταν το ακίνητό του. Θύμα του ηλικιωμένου ήταν ένας 53χρονος δημοτικός υπάλληλος που βρίσκονταν  στο γραφείο του, στον τομέα της δημοτικής ύδρευσης. Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα στον Άγιο Στέφανο. Ισχυρίστηκε πως ο δημοτικός υπάλληλος είχε αγνοήσει τις εκκλήσεις του να επισκευαστεί η σχετική διαρροή. Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ, ο δράστης είχε ιστορικό αντιπαραθέσεων με γείτονες του. 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version