Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της Sriwijaya Air (video)

Σοκ: Βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της Sriwijaya Air , slpress

Συντρίμμια του αεροπλάνου, το οποίο είχε χαθεί λίγα λεπτά αφότου απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Τζακάρτας, στην Ινδονησία, βρέθηκαν σε θαλάσσια περιοχή, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, επιβεβαιώνοντας τους χειρότερους φόβους των αρχών. Το αεροσκάφος Β737-500 της εταιρείας Sriwijaya Air, με το οποίο είχε χαθεί η επαφή λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, συνετρίβη στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτας, συνεχίζει το κινεζικό πρακτορείο, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διοικητής της τοπικής ακτοφυλακής, πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, είπε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα. Σημειώνεται ότι το αεροπλάνο, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο, χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30, τοπική ώρα (9.40 ώρα Ελλάδας), όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών,  μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. Μια είδηση την οποία μετέδωσαν όλα τα τοπικά μέσα.

https://twitter.com/HZLABZ/status/1347862978180345857

Η εταιρεία Sriwijaya ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες για την πτήση, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση. Όπως έγινε πάντως γνωστό, το αεροπλάνο είχε ως τελικό προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν και επέβαιναν σε αυτό τουλάχιστον 56 άνθρωποι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά.

Συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη 

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας πρόκειται για ένα Boeing B737-500, ηλικίας 27 ετών, το οποίο εκτελούσε πτήση εσωτερικού. Την ίδια ώρα, η υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα. Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και περιμένουν να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Σημειώνεται. ότι στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι. Το αεροπλάνο που χάθηκε σήμερα είναι κατά πολύ παλαιότερο μοντέλο. Η εταιρεία Sriwijaya Air ιδρύθηκε το 2003 και εκτελεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού στην Ινδονησία. Μέχρι σήμερα πάντως δεν είχε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στο ενεργητικό της, παρά μόνο τον θάνατο ενός αγρότη, ο οποίος σκοτώθηκε το 2008, όταν ένα Boeing 737-200 ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης, μετά από πρόβλημα που παρουσίασε με το υδραυλικό σύστημά του.

Στέλνουν πλοία στην περιοχή

Οι υπηρεσίες διάσωσης της Ινδονησίας στέλνουν πλοία στην περιοχή όπου φέρεται ότι συνετρίβη το Boeing 737-50, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. «Αναπτύσσουμε τις ομάδες μας και πλοία στην πιθανολογούμενη περιοχή» είπε στους δημοσιογράφους ο Μπαμπάνγκ Σούριο Άτζι, ένα στέλεχος των υπηρεσιών διάσωσης. Το αεροπλάνο φέρεται ότι κατέπεσε στη θάλασσα, στα ανοιχτά της Τζακάρτα, στην αποκαλούμενη περιοχή «των χιλίων νησιών».

Εντωμεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας Μπούντι Κάρια επιβεβαίωσε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 62 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 50 ήταν επιβάτες και οι υπόλοιποι 12 πλήρωμα. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 παιδιά. Νωρίτερα, άλλος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι επιβάτες ήταν 56 και το πλήρωμα εξαμελές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι