ΘΕΜΑ

Σπάει τα κοντέρ η Έλεν που έγινε Έλιοτ Πέιτζ

Σπάει τα κοντέρ η Έλεν που έγινε Έλιοτ Πέιτζ, Νεφέλη Λυγερού

Η πρωταγωνίστρια των ταινιών «Juno» και «Inception», γνωστή ως Έλεν Πέιτζ ανακοίνωσε τρία χρόνια νωρίτερα ότι είναι τρανς και ονομάζεται Έλιοτ. «Γεια σας, φίλοι. Θέλω να μοιραστώ μαζί σας το γεγονός ότι είμαι τρανς. Οι αντωνυμίες μου είναι εκείνος/εκείνοι και το όνομά μου είναι Έλιοτ» ανάρτησε τότε στον λογαριασμό των σοσιαλ μίντια αποκαλύπτοντας τη νέα του ταυτότητα.

Αμέσως μετά σε συνέντευξη του αποκάλυψε ότι προέβη και σε επέμβαση αλλαγής φύλου η οποία ήταν «σωτήρια» για τη ζωή του. Πλέον, τα απομνημονεύματα του με τίτλο Pageboy κυκλοφορούν και ρίχνουν φως σε ένα δύσκολο, αναγκαίο και συγχρόνως μαγικό όπως το περιγράφει ο ιδιος ταξίδι αυτογνωσίας. Ο ηθοποιός ο οποίος πληρώθηκε πάνω από 3 εκατομμύρια δολάρια για να γράψει το βιβλίο 288 σελίδων ξεκίνησε και περιοδεία για την προώθηση του.

Σε αυτό διηγείται την παιδική του ηλικία, την ενασχόληση του με το Χόλιγουντ, την αναπάντεχη επιτυχία του με τη ταινία Τζούνο και το Όσκαρ που αυτή του εξασφάλισε αλλά και τη μάχη ποτέ δίνε πίσω από τις κάμερες με τη σεξουαλικότητα του. Αποκαλύπτει, μάλιστα, άγνωστες ερωτικές σχέσεις του με συμπρωταγωνίστριες του. Μιλάει για το παθιασμένο ειδύλλιο με τη συμπρωταγωνίστρια του Ολίβια Θέρλμπι στα γυρίσματα της ταινίας Juno, λέγοντας ότι έκαναν διαρκώς σεξ. Όπως αναφέρει η σχεδόν συνομιλητή του ήταν η «πρώτη γυναίκα με την οποία είχα μια κατάλληλα συναινετική σεξουαλική σχέση». «Ήμασταν στην ίδια ηλικία, αλλά φαινόταν πολύ μεγαλύτερη, ικανή και συγκεντρωμένη. Σεξουαλικά ανοιχτή, μακριά από εκεί που βρισκόμουν τότε».  Ο Πέιτζ προσθέτει ότι κράτησε τη σχέση «κρυφή» και δεν είναι σίγουρος αν η μαμά του που την περίοδο εκείνη έμενε μαζί του σε ένα ξενοδοχείο στο Βανκούβερ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας είχε «υποψιαστεί κάτι».

Ένας ακόμα παθιασμένος έρωτας ήταν εκείνος με την Κέιτ Μάρα, η οποία έγινε γνωστή και για τη σειρά house of cards. Συνέβη «ακριβώς αφότου» εκείνος είχε δηλώσει ομοφυλόφιλος το 2014».  Σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο γράφει για τα συναισθήματα του. «Το πρώτο άτομο το οποίο ερωτεύτηκα ήταν η Κέιτ Μάρα. Εκείνη την εποχή είχε αγόρι, τον υπέροχο και ταλαντούχο Max Minghella. Αυτό συνέβη αμέσως αφού έκανα coming out ως γκέι και ήταν μια περίοδος εξερεύνησης και επίσης απογοήτευσης. Νομίζω ότι η σχέση μου, ή όπως αλλιώς θέλετε να την πείτε με την Κέιτ, συμπυκνώνει σε μεγάλο βαθμό μια συγκεκριμένη δυναμική στην οποία βρισκόμουν σταθερά, και κατά την οποία ερωτευόμουν ανθρώπους που –νομίζω ότι πολλοί από εμάς το κάνουμε αυτό– δεν είναι πλήρως διαθέσιμοι. Και το είδος της ασφάλειας σε όλο αυτό, με τα ψηλά και τα χαμηλά της (κατάστασης) και την σεροτονίνη, και μετά… φεύγει».

Από Έλεν …Έλιοτ

Ο Έλιοτ Πέιτζ συνέχισε λέγοντας ότι ενώ δεν είναι πλέον μαζί, είναι πολύ κοντά και πήρε άδεια από αυτήν για να προβεί στις αποκαλύψεις αυτές. «Νομίζω ότι η αγάπη και η φροντίδα που έχουμε ο ένας για τον άλλον είναι το δικό του ξεχωριστό πράγμα. Ανεξάρτητα από την οικειότητα για την οποία γράφω», συνέχισε ο Πέιτζ. Στο βιβλίο αναφέρεται διεξοδικά και στον σκληρό αλλά ενίοτε και ανοιχτό κόσμο της βιομηχανίας του θεάματος. Εξυμνεί τους παραγωγούς και συντελεστές της δημοφιλούς σειράς The Umbrella Academy που του πρότειναν να ενσωματώσουν στο σενάριο τη δική του προσωπική μετάβαση στην τρίτη σεζόν της σειράς.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είπε στον Αμερικανό παρουσιαστή του late night talk show Seth Meyers πώς ο «υπέροχος» παραγωγός της σειράς Steve Blackman τον βοήθησε στην ανάπτυξη του χαρακτήρα του- γνωστής ως Vanya στις δύο πρώτες σεζόν και Viktor στα νέα επεισόδια. «Όταν μιλήσαμε για πρώτη φορά γι’ αυτό, φαινόταν πολύ ενθουσιασμένος που το ενσωμάτωσε στην εκπομπή», εξήγησε ο Έλιοτ Πέιτζ, προσθέτοντας ότι η ομάδα προσέλαβε έναν «απίστευτο» συγγραφέα για να αφηγηθεί την ιστορία, τον Thomas Page McBee, τον οποίο ο Πέιτζ γνώρισε ενώ δούλευε σε μια μίνι σειρά που ονομάζεται Tales Of The City.
«Έγραψε ένα εξαιρετικό βιβλίο που ονομάζεται Amateur, το οποίο συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους να διαβάσουν», εξήγησε ο Έλιοτ Πέιτζ. «Το βιβλίο του και το έργο του γενικά είναι τόσο πολύ για τον ανδρισμό και το τι σημαίνει και την εξερεύνηση αυτού. Ο Τόμας ήρθε και βοήθησε και νιώθω περήφανος γι’ αυτό και ενθουσιασμένος που το βλέπει ο κόσμος».

Αυτή όμως ήταν μονάχα η μια πλευρά του νομίσματος. Στα απομνημονεύματά του, ο Πέιτζ αφηγήθηκε ένα τρομαχτικό περιστατικό που έλαβε χώρα σε ένα από αυτά τα λαμπερά πάρτι του Χόλιγουντ 2014. Τότε ενας πασίγνωστος ηθοποιός του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτει του είπε ότι «το να είσαι γκέι δεν υπάρχει» και απείλησε να προβεί σε σεξουαλικές πράξεις χωρίς συναίνεση για να «τον κάνει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι γκέι». «Αυτές οι στιγμές για τις οποίες συχνά δεν θέλουμε να μιλάμε ή υποτίθεται ότι πρέπει να τις ξεχνάμε, στην πραγματικότητα είναι πολύ τρομακτικές», δήλωσε ο Πέιτζ. «Έβαλα αυτή την ιστορία στο βιβλίο γιατί έχει να κάνει με την ανάδειξη της πραγματικότητας, αυτών που αντιμετωπίζουμε συνεχώς, ιδιαίτερα σε περιβάλλοντα που είναι κυρίως cis και ετεροφυλόφιλα».

Μία άλλη φορά ένας άγνωστης άνδρας τον απείλησε με επίθεση έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε στο Δυτικό Χόλιγουντ. Το περιστατικό συνέβη ενώ ο Πέιτζ πήγαινε με τα πόδια σε ένα ψιλικατζίδικο, όταν ο άνδρας φώναξε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και τον απείλησε. Ο ηθοποιός ζήτησε βοήθεια από τους υπαλλήλους του καταστήματος, αλλά ο άνδρας συνέχισε την επιθετική του συμπεριφορά, φωνάζοντας «Γι’ αυτό χρειάζομαι ένα όπλο!». Το πιο τραγικό όμως ήταν η αντίδραση του πατέρα του. Ο ηθοποιός αποκαλύπτει ότι έχουν να μιλήσουν σχεδόν έξι χρόνια και μάλλον δεν θα έχουν ποτέ ξανά επικοινωνία μιας και αντί ο γονιός του να τον υποστηρίξει, τον διαβάλει με ταπεινωτικές συνεντεύξεις. Εχει υποστηρίξει με σχόλια και likes άρθρα που τον βρίζουν και τον προσβάλουν χαρακτηρίζοντας τον «φρικιό». Ευτυχώς η μητέρα του είχε την ακριβως αντίθετη αντίδραση, αποτελώντας ένα σημαντικό στήριγμα. «Στην αρχη ως κόρη ιερέα δυσκολευόταν να κατανοήσει το ότι ήμουν γκει. Και όμως η αγάπη της για εμένα την οδήγησε σε ένα μονοπάτι αποδοχής».

Η φύλο μετάβαση του αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του βιβλίου. «Υπήρξαν προφανώς πολύ δύσκολες στιγμές», παραδέχεται . «Αισθάνομαι ότι μόλις και μετά βίας τα κατάφερα. Αλλά πλέον είμαι απλά εγώ και ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ και ζωντανός, κάνοντας ένα βήμα τη φορά».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version