ΑΠΟΨΗ

Στη Μύκονο οι αστυνομικοί κυνηγάνε τα κορονοπάρτι αλλά η εγκληματικότητα…

Δύο λιοντάρια και μια τίγρης με προορισμό την Μύκονο! (video)

Στην Μύκονο “ανθούν” τα κορονοπάρτι αλλά και κρούσματα παρανομίας, όπως το εμπόρια ναρκωτικών, παρότι είναι από πέρσι εξαιρετικά “πριμοδοτημένη” από αστυνομικές δυνάμεις, καθώς στο νησί υπηρετούν 188 (!). Όμως το νησί έχει μόνιμο πληθυσμό 10.000 κατοίκων.  Αυτό σημαίνει ότι στην Αθήνα για 1.000 κατοίκους εργάζονται πέντε αστυνομικοί, ενώ για 1.000 Μυκονιάτες δουλεύουν 20!

Η Ελλάδα, ειρήσθω εν παρόδω, έχει ούτως ή άλλως μεγάλο αριθμό αστυνομικών σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή αναλογούν 507 αστυνομικοί σε 100.000 πληθυσμού. Η μόνη ευρωπαϊκή χώρα με περισσότερους, είναι η Ισπανία, με 534. Ακόμα και οι ΗΠΑ έχουν μόλις 240 ανά 100.000 πληθυσμό, ενώ η Ρωσία έχει 516. Κοντά μας και η Τουρκία, με 524 ανά 100.000 ή περίπου πέντε αστυνομικούς ανά χίλιους κατοίκους.

Όμως ουκ εν τω πολλώ το ευ και για την εγκληματικότητα γενικά, και για τα κορονοπάρτι αλλά και τη χρήση ναρκωτικών ειδικότερα. Παρά το θεωρητικό “στενό μαρκάρισμα” που λογικά θα έπρεπε να γίνεται, η ασυδοσία στο νησί που κάποτε ήταν γνωστό για τον συχωρεμένο τον πελεκάνο του, τον Πέτρο (για όποιον τον θυμάται) είναι πλέον γνωστό για πολύ διαφορετικές ατραξιόν!

Τώρα ο κ. Χρυσοχοΐδης σκέφτεται να στείλει 30 αστυνομικούς και στην Ίο, ένα νησί με πληθυσμό 2.000 μονίμων κατοίκων. Και αν κάποιος πει «ναι, αλλά με τους τουρίστες ο πληθυσμός διπλασιάζεται» η απάντηση είναι ότι και η Αθήνα λόγω Ακρόπολης, αλλά και του λιμανιού του Πειραιά, πολλαπλασιάζεται πληθυσμιακά κάθε καλοκαίρι. Είναι όμως συγκεκριμένος ο αριθμός των αστυνομικών. Και όταν αυτοί αναλώνονται στα κορονοπάρτι, ένας 59χρονος ταξιτζής δολοφονείται από ληστή στο σπίτι του, γιατί δεν υπάρχει αστυνομία σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων.

Η αστυνομία κυνηγά τα πάρτι!

Στη χώρα μας διαπράττονται 202 διαρρήξεις την ημέρα και 12 ληστείες. Μέρα παρά μέρα στην Ελλάδα δολοφονείται ένας άνθρωπος ή διαπράττεται απόπειρα ανθρωποκτονίας (95 οι φόνοι, 117 οι απόπειρες το 2019). Μέρα παρά μέρα διαπράττεται επίσης ένας βιασμός και μέρα παρά μέρα χάνει τη ζωή του ένας νέος από χρήση ναρκωτικών. Για να μην γίνει αναφορά και στα άλλα καθημερινά αδικήματα που σημειώνονται, όπως ξυλοδαρμοί, αλλά και σοβαρά οικονομικά εγκλήματα, εκμετάλλευση παιδιών κ.λπ.

Όμως επειδή η Μύκονος θεωρείται “φρεγάτα” για τον τουρισμό, με από κοντά την Πάρο, Ίο, Σαντορίνη, αλλά και λιγότερο κοσμικά νησιά, όπως η Μήλος, οι αστυνομικοί, λόγω της ασυδοσίας που επικρατεί κατά τόπους, χρεώνονται να βρίσκουν ποιος κάνει πάρτι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είπε ότι η πανδημία είναι προτεραιότητα και είπε ότι ίσως μπει σε μίνι καραντινα και η Ίος. Όμως υπάρχει και τουρισμός χωρίς να “κοκκινίζει” το νησί, όπως στη Θάσο, που έχει δείκτη θετικότητας κάτω από το 1%, καθώς και η Τζια, η Κύθνος, η Σάμος, η Ιθάκη, η Ικαρία, η Κεφαλονιά, οι Σποράδες και η Σύρος.

Στη Πάρο και στη Μύκονο η θετικότητα είναι 5,51% και 4,27% αντίστοιχα, στην Τήνο 4,20%, και στο Ρέθυμνο 3,76%. Αλλά και ο Αργοσαρωνικός δεν πάει πίσω, καθώς έχει θετικότητα 2,64% και η Νάξος έχει 2,48%. Τα δύο νησιά που αντιμετωπίζουν κίνδυνο για μίνι λοκντάουν είναι η Ίος και η Πάρος, στα οποία και έχουν ήδη σταλεί ενισχύσεις για να γίνουν πιο εξονυχιστικοί έλεγχοι. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε εκτάκτως την Ίο και δήλωσε ότι θα σταλούν εκεί άλλοι 30 αστυνομικοί για να ελεγχθεί η κατάσταση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version