ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Νεκρός Ρομά από πυροβολισμό – Αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο

Νέος τραυματισμός Ρομά από πυροβολισμό – Επιχείρηση της ΟΠΚΕ στον Ασπρόπυργο

Νεκρός Ρομά έπειτα από πυροβολισμό που δέχτηκε, την στιγμή που σοβαρά επεισόδια είναι σε εξέλιξη στα Μέγαρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 30χρονο, που μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και κατέληξε. Ο Ρομά δέχτηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο και φέρεται να προηγήθηκε αντιπαράθεσή του με ομοφύλους του, εντός του καταυλισμού.

Στο μεταξύ επιχείρηση της αστυνομίας διεξάγεται στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, όπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μαζί με ελικόπτερο και προβολέα. Η κυκλοφορία αυτή την ώρα έχει διακοπεί: Στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου (βόρειος παράδρομος) από το 39ο έως το 42ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων. Επίσης, στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω από το ύψος της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου έως της λεωφόρου ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Προηγουμένως ομάδες Ρομά φέρεται να πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στον Ασπρόπυργο. Το περιστατικό σημειώθηκε στη λεωφόρο Διυλιστηρίων και τα πυρά προήλθαν πιθανότατα από κυνηγετικά όπλα. Την ίδια στιγμή, στο Σχιστό Κορυδαλλού νεαροί Ρομά που είναι συγκεντρωμένοι, έχουν βάλει φωτιές σε κάδους και σε λάστιχα. Τα επεισόδια διαδραματίζονται στην οδό Δερβενακίων.

Οι συγκεντρωμένοι πετούν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο βρίσκεται και η Πυροσβεστική για κάθε ενδεχόμενο. Λόγω των επεισοδίων, η Αστυνομία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Ποταμού από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου, έως την Δερβενακίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Παρέμβαση Οικονόμου

Το μπαράζ των επεισοδίων με Ρομά, προκάλεσε την πολιτική παρέμβαση της Κυβέρνησης, με αυστηρό μήνυμα του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ενώ τις ίδιες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής. «Αν υπάρχουν ευθύνες για τον τραυματισμό του 16χρονου θα αποδοθούν, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε συνθήκες χάους και ανομίας», επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Όπως είπε, «η Ελλάδα έχει νόμους και κανόνες και κανείς δεν δικαιούται να εκφεύγει αυτού του πλαισίου. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε συνθήκες χάους και ανομίας από οποιονδήποτε» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι «αν υπάρχουν ευθύνες (σ.σ. για τον τραυματισμό του 16χρονου) θα αποδοθούν χωρίς καμία αμφιβολία».

Σημείωσε πως «η Δικαιοσύνη με τη στήριξη των αρχών διερευνά το τραγικό περιστατικό και σύντομα θα έχουμε πλήρη εικόνα για να αποδοθούν εκεί που υπάρχουν οι δέουσες ευθύνες. Αυτό το το γεγονός δεν δικαιολογεί πράξεις βίας και ανομίας από όσους θέλουν να διαμαρτυρηθούν». Επίσης ανέφερε ότι «όπως η Πολιτεία δεν καλύπτει όποιον υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του, δεν μπορεί να ανεχθεί συμπεριφορές που διασαλεύουν την τάξη και νομιμότητα. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε βίαιες συμπεριφορές απέναντι στα όργανα της τάξης».

Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση 

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 10.00 το πρωί αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής. Η επιχείρηση εστιάζεται στις περιοχές του Μενιδίου, του Ζεφυρίου και των Άνω Λιοσίων, ενώ σε αυτή συνδράμουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Η επιχείρηση έρχεται μετά τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια χθεσινής νύχτας στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 11:20 ομάδα αγνώστων ακινητοποίησε φορτηγό που εκινείτο στον συγκεκριμένο δρόμο, αποβίβασαν τον 42χρονο οδηγό με τη βία και έβαλαν φωτιά στο όχημά του, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι άγνωστοι πυροβόλησαν με κυνηγετική καραμπίνα εναντίων αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Ο οδηγός του οχήματος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για τις πρώτες βοήθειες.

Λίγο αργότερα, στις 00:30, επίσης στην Περιφερειακή Οδό Αιγάλεω, άγνωστοι ακινητοποίησαν έναν 62χρονο άνδρα και του αφαίρεσαν τον επαγγελματικό εξοπλισμό του, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version