18% “μπροστά” η ΝΔ σε ανάλυση της Metron για το “Βήμα” – 5η έγνοια τα εθνικά θέματα

Νέα κατολίσθηση στην Κόρινθο – Ξανάκλεισε ο Ισθμός

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με σχεδόν 18 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Το Βήμα της Κυριακής», η οποία διενεργήθηκε κατά την περίοδο 24-29/6, λίγο πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 37,7% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,3%, το Κίνημα Αλλαγής με 5,2%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 2,9%, το ΜεΡΑ25 με 3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι οι βασικές αγωνίες των πολιτών είναι η ανεργία και η οικονομία με βάση μάλιστα τις αυθόρμητες απαντήσεις (δηλαδή όχι στο λεγόμενο “κλειστό ερώτημα”, πείτε μας ποιο από τα εξής σας προκαλεί αγωνία, αλλά στο ανοιχτό ερώτημα “ποια είναι η βασική σας αγωνία”). Σύμφωνα με αυτές, το 40% απάντησε “τα οικονομικά/η οικονομία” και το 16% συγκεκριμένα “η ανεργία”.

Η πανδημία ως έγνοια υποχώρησε στην τρίτη θέση (14% των αυθορμήτων απαντήσεων). Αυτό εκτιμάται και ως αναμενόμενη απόρροια της επιτυχούς διαχείρισής της στο υγειονομικό πεδίο.

Ακολουθούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό με 9% και τελευταία η εξωτερική πολιτική με 7%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version