Ισπανία: 43χρονη καθηγήτρια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία μετά από εμβολιασμό

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Οι ισπανικές αρχές ξεκίνησαν σήμερα έρευνα, μετά τον θάνατο μιας γυναίκας από εγκεφαλική αιμορραγία. Η γυναίκα είχε συμπτώματα από την ημέρα που εμβολιάσθηκε, αλλά κανείς δεν τα συνέδεσε με το εμβόλιο της AstraZeneca. Πρόκειται για τον τρίτο θάνατο εκεί κατόπιν εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η 43χρονη γυναίκα, καθηγήτρια μαθηματικών, εμβολιάστηκε στις 3 Μαρτίου. Λίγες ώρες αργότερα άρχισε να μην αισθάνεται καλά και εισήχθη σε νοσοκομείο. Παραπονιόταν για πονοκεφάλους, τους οποίους οι γιατροί απέδωσαν στις φυσιολογικές παρενέργειες που σχετίζονται με το εμβόλιο, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα Diario Sur.

Η γυναίκα όμως ξαναπήγε στο νοσοκομείο της Μαρμπέγια, στη νότια Ισπανία,  στις 13 Μαρτίου, με έντονο και διαρκή πονοκέφαλο τον οποίο και πάλι οι γιατροί, αν και πλέον ειχε αρχίσει η διεθνής συζήτηση για τις θρομβώσεις και τις διαταραχές πηκτικότητας σε σχέση με το AstraZeneca, ειχαν πεθάνει τυλάχιστον μια γυναίκα στην Αυστρία, δύο στη Νορβηγία και τρεις στην Ιταλία, και πάλι δεν διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα ούτε και τους θορύβησε ότι το  “σύνηθες σύμπτωμα” του πονοκεφάλου μετά από εμβολιασμό δεν διαρκεί δέκα ολόκληρες ημέρες. Τέσσερις ώρες αργότερα και ενώ η κατάστασή της επιδεινωνόταν, της έκαναν επιτέλους μαγνητική εγκεφάλου και αυτή  έδειξε συσσώρευση υγρού. Η γυναίκα μπήκε αμέσως στο χειρουργείο αλλά πέθανε λίγη ώρα αργότερα.

Είχε δύο παιδιά και εργαζόταν σε σχολείο της Μαρμπέγια. Ανιχνεύθηκε αρνητική στον Covid-19 και δεν είχε προηγούμενα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με τις αρχές. Το ισπανικό υπουργείο Υγείας έχει αναφέρει το περιστατικό στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων, όμως όταν η Αυστρία ανέφερε παρόμοια περιστατικά δύο ημέρες πριν από το θάνατο της Ισπανιδας καθηγήτριας και “πάγωνε” παρτίδες του συγκεκριμένου εμβολίου, η Ισπανίδα υπουργός Υγείας είχε πει «τα διαθέσαμε όλα τα εμβόλια της AstraΖeneca έτσι κι αλλιώς, δεν έχουμε κάτι να βάλουμε στον “πάγο” και το εμβόλιο εξάλλου θεωρείται ασφαλές».

Τρεις περιπτώσεις θρόμβωσης σε άτομα που έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca, περιλαμβανομένης της καθηγήτριας που πέθανε, έχουν αναφερθεί στην Ισπανία. Η χώρα, μαζί με αρκετές άλλες, αποφάσισε τη Δευτέρα να αναστείλει τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου για δύο εβδομάδες, «μετά τα περιστατικά θρομβώσεων», αλλά ουσιαστικά μετά την απόφαση Γερμανίας και Γαλλίας να αναστείλουν τους εμβολιασμούς.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version