ΑΑΔΕ: Παράταση μέχρι τις 2 Μαΐου για καταβολές οφειλών που είχαν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου

ΑΑΔΕ: Παράταση μέχρι τις 2 Μαΐου για καταβολές οφειλών που είχαν προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Οικονομία και την ΑΑΔΕ ότι παρατείνονται έως τις 2 Μαΐου οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων, παρακρατούμενων φόρων, φορολογιών κεφαλαίου, ΦΠΑ, τελών και λοιπών έμμεσων φόρων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η παράταση δίδεται λόγω των έκτακτων εργασιών στις υποδομές της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αναφέρεται, ειδικότερα, ότι «με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών παρατείνονται μέχρι και την 2/5/2024, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών, των οποίων οι προθεσμίες λήγουν στις 30/04/2024. Έως την ίδια ημερομηνία παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/ διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

»Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ παρατείνονται μέχρι και την 2/5/2024 οι προθεσμίες εκπλήρωσης όλων των δηλωτικών φορολογικών υποχρεώσεων με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30.4.2024, όπως δηλώσεις ΦΠΑ (ΈΝΤΥΠΟ Φ2), παρακρατούμενοι φόροι, δηλώσεις πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας, τέλη και λοιποί έμμεσοι φόροι κ.λπ.,
οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων φορολογιών κεφαλαίου (φόρων κληρονομιών, δωρεών, γονικών παροχών, κερδών από τυχερά παίγνια, μεταβιβάσεις ακινήτων και στοιχείων ακινήτων Ε9), με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30/4/2024 και την 1/5/2024.

»Για υποβολές δηλώσεων ΦΠΑ που έγιναν μετά την αποκατάσταση του τεχνικού προβλήματος (ώρα 15:30) η καταληκτική προθεσμία για την καταβολή του φόρου παρατείνεται μέχρι 31/5/2024. Η ίδια ημερομηνία (31/5/2024 ) είναι καταληκτική και για τις δύο δόσεις στην περίπτωση επιλογής καταβολής του οφειλόμενου ποσού σε δόσεις».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version