VIDEO

Ελεύθερος αφέθηκε ο φρουρός του Έλληνα προξένου που συνελήφθη στην Ιερουσαλήμ

Ελεύθερος αφέθηκε ο φρουρός του Έλληνα προξένου που συνελήφθη στην Ιερουσαλήμ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα.

Όπως δείχνει το αποκαλύπτικό βίντεο, μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Ισραήλ συνέλαβαν τον φρουρό του Έλληνα προξένου στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η σύλληψη έγινε καθώς χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στην εκκλησία της Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια της τελετής Αφής του Αγίου Φωτός. Ο φρουρός, με παρέμβαση του υπουργείου Εξωτερικών, αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, το Υπουργείο Εξωτερικών διερευνά τις συνθήκες υπό τις οποίες διενεργήθηκε το περιστατικό και θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ζητεί την άμεση παροχή διευκρινίσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το περιστατικό: “Καλούμε τον Υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσει άμεσα την Εθνική Αντιπροσωπεία και αναμένουμε την, ανάλογη της σοβαρότητας του επεισοδίου, αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης προς την ισραηλινή πλευρά”.​

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η ισραηλινή αστυνομία επιτέθηκε σωματικά στον προσωπικό φρουρό του Έλληνα Προξένου στον Ιερό Ναό του Παναγίου Τάφου, κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Σαββάτου και τον συνέλαβε. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ και εμπόδισαν Χριστιανούς κατοίκους να φτάσουν στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου για την τελετή.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version