Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στην Ιαπωνία

Αντιμέτωπη με την πιο πολύνεκρη τραγωδία εξαιτίας καιρικού φαινομένου, από το 1982, βρίσκεται η Ιαπωνία, η οποία πλήττεται τις τελευταίες ημέρες από πλημμύρες και κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τουλάχιστον 179 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και πολλοί αγνοούνται.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, ο οποίος ματαίωσε προγραμματισμένες επισκέψεις του στην Ευρώπη, αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές αργότερα σήμερα.

Λόγω της πρωτοφανούς τραγωδίας αναβλήθηκε και η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Ιαπωνία, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Η συμφωνία θα υπογραφεί τελικά στις 17 Ιουλίου στο Τόκιο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version