Αυξημένες οι νοσηλείες για COVID αλλά σταθερός ο αριθμός των νεκρών – Δύο σε ΜΕΘ από γρίπη

Μειωμένος "ενθουσιασμός" για τα νέα εμβόλια κατά του Covid, Όλγα Μαύρου

Αύξηση κατά 24% παρουσίασαν οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 το επταήμερο που έληξε στις 3 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΟΔΥ. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σταθερός, περί τους 45-50 την εβδομάδα. Tην τελευταία υπό εξέταση εβδομάδα οι θάνατοι ήταν κατά τι λιγότεροι, και συγκεκριμένα, 44.

Συνολικά 991 άτομα χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο με Covid-19, αριθμός αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, όμως δεν αυξήθηκαν οι διασωληνώσεις. Παράλληλα άρχισε η εποχική επιδημία γρίπης, αφού το ποσοστό των δειγμάτων που βρίσκονται θετικά στον ιό ξεπέρασε το όριο του 10% που θέτει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). Δύο ασθενείς με γρίπη χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ το διάστημα που καλύπτει η μελέτη, δεν αναφέρθηκε ωστόσο νέος θάνατος.

Πηγή: ΕΟΔΥ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version