Αιματηρή επίθεση σε εστιατόριο στην Σομαλία

Αιματηρή επίθεση σε εστιατόριο στην Σομαλία

Η αστυνομία της Σομαλίας ανακοίνωσε πως τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε δημοφιλές εστιατόριο στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας.

Άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, διευκρίνισε ο Μοχάμεντ Νταχίρ, ανώτερος αξιωματικός της σομαλικής αστυνομίας. Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει βαρύτερος, καθώς βαριά τραυματισμένοι θαμώνες του καταστήματος διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, πρόσθεσε.

Το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε η ενέργεια, το Gelato Divino, είναι γνωστό για τα παγωτά και τα γλυκίσματα που διαθέτει και βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο ο οποίος οδηγεί στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με τον Νταχίρ, ανάμεσα στους επτά νεκρούς εξαιτίας αυτής που αποκάλεσε «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια» ήταν εργαζόμενοι στο κατάστημα. Η σομαλική κυβέρνηση καταδίκασε σθεναρά την επίθεση εναντίον αμάχων με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, του Andalus, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν πολλοί δημόσιοι λειτουργοί.

 

Η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της ανατολικής Αφρικής.

Η επίθεση διαπράχθηκε την ίδια ημέρα που το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι επισκέφθηκε τη Σομαλία ο Αμερικανός υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας Κρις Μίλερ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version