Ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός – Έκπληξη η υπουργοποίηση Αποστολάκη

Αδιάφορος ο ανασχηματισμός – Δημοσκόπηση μήνυμα στον Μητσοτάκη, slpress

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε την σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, όπως το αποφάσισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ανασχηματισμός περιλαμβάνει αρκετές εκπλήξεις, με κυριότερη την υπουργοποίηση του ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη, πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργού Άμυνας στην κυβέρνηση Τσίπρα.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναλαμβάνει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο ως υφυπουργείο υπήγετο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά αυτονομήθηκε και αναβαθμίστηκε σε ξεχωριστό υπουργείο. Επίσης, όπως είχε προεξοφληθεί, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση και στη θέση του ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη ορίστηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος είχε απομακρυνθεί στο τελέυταίο ανασχηματισμό από το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Βασίλης Κικίλιας μετακινήθηκε από το υπουργείο Υγείας στο υπουργείο Τουρισμού. Ο δε υφυπουργός αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς διασώζεται, τοποθετούμενος υφυπουργός στο υπουργείο Άμυνας. Υπουργός Υγείας τοποθετήθηκε ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, Θάνος Πλεύρης. Όπως ανακοινώθηκε, η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει στις 16.00 και το Υπουργικό Συμβούλιο με την νέα του σύνθεση θα συνεδριάσει την Πέμπτη. Αναλυτικά οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

  • Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
  • Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
  • Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
  • Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η επιδημιολόγος Ασημίνα Γκάγκα.
  • Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
  • Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
  • Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
  • Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
  • Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
  • Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
  • Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version