Ανησυχία προκαλούν ειδικά για τη Θεσσαλία οι αναμενόμενες βροχές

Ανησυχία προκαλούν ειδικά για τη Θεσσαλία οι αναμενόμενες βροχές

Ανησυχία για τη Θεσσαλία εκφράζει μετεωρολόγος λόγω του αναμενόμενου μεγάλου ύψους βροχής στην περιοχή τις επόμενες δύο ημέρες.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο για έλευση έντονων φαινομένων και ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εκφράζει φόβους για τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, την Παρασκευή προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο (κυρίως στα δυτικά τμήματά της). Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (Πιερία, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική καθώς και τα παραθαλάσσια μέρη των νομών Σερρών και Καβάλας), την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα σταδιακά το βράδυ θα εξασθενήσουν, αλλά όχι παντού. Η κατάσταση θα βελτιωθεί στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά. Όμως οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί του Σαββάτου στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, σε περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ανησυχεί περισσότερο για τη Θεσσαλία. Γράφει, παραθέτοντας και γράφημα, τα εξής: «Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται το συνολικό ύψος βροχής που θα αφήσει πίσω της η κακοκαιρία που αναμένουμε σύμφωνα με τα προγνωστικά μας συστήματα. Με τους κόκκινους κύκλους επισημαίνουμε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.

»Για παράδειγμα στη Θεσσαλία θα κυμανθεί περίπου στα 40 με 60 χιλιοστά σε τοπικό επίπεδο με τα ανατολικότερα τμήματα αυτής να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τοπικά και τα 100 χιλιοστά κατά κανόνα όμως σε ορεινούς όγκους.

»Σημειώστε ότι μια μέση ενδεικτική τιμή για το μήνα που διανύουμε είναι τα 35 περίπου χιλιοστά για τη Λάρισα και την Αγχίαλο. Μεγάλα ύψη νερού αναμένονται επίσης στη Θράκη αλλά και στα Δωδεκάνησα.

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version