Ανυποχώρητη η Τουρκία… Θα πάρουμε S-400 λέει ο Τσαβούσογλου

Ανυποχώρητη η Τουρκία… Θα πάρουμε S-400 λέει ο Τσαβούσογλου

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από την απόφασή της να αγοράσει το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 και απορρίπτει κάθε τελεσίγραφο για το θέμα, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σήμερα απαντώντας στις αμερικανικές προειδοποιήσεις για την αγορά.

Ο Τσαβούσογλου απαντούσε σε ερώτηση σχετικά με επιστολή του Πάτρικ Σάναχαν, που ασκεί χρέη υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, στην οποία διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν θα παραλάβει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 που έχει παραγγείλει, εάν προχωρήσει στην απόκτηση του συστήματος S-400.

Ο Σάναχαν συμπλήρωσε ότι το Πεντάγωνο σκοπεύει να τερματίσει την εκπαίδευση των Τούρκων χειριστών στα F-35 την 31η Ιουλίου, εάν η Άγκυρα ολοκληρώσει την αγορά του ρωσικού συστήματος. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση της Άγκυρας για τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας για τους S-400 με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version