Απασφάλισε ο “σουλτάνος” – Νέες επιθέσεις κατά της Ελλάδας για ΑΟΖ και Αγιά Σοφιά  

The sinister role of DIYANET, to which Hagia Sophia is subject, Nefeli Lygerou

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί,  για την ΑΟΖ και για το μνημόνιο με τη Λιβύη εξαπέλυσε το βράδυ της Δευτέρας ο Ερντογάν.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού TRT σχετικά με τις προστριβές με την Ελλάδα, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα ότι η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση».

Σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορα και τις γεωτρήσεις που θέλει να κάνει η Τουρκία στη Μεσόγειο, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η χώρα του δραστηριοποιείται μόνο σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Συνέχισε μάλιστα τις προκλήσεις, καλώντας την Ελλάδα να «μάθει καλύτερα» ποια είναι η δυναμική της χώρας και πού είναι τα όριά της σε σχέση με την Τουρκία.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της Ελλάδας σχετικά με τις επιδιώξεις του να μετατρέψει ένα μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί είπε: «Επιτίθενται στα τζαμιά μας, τους προειδοποιούμε και δεν μας ακούνε. Τώρα μιλούν για την Αγία Σοφία. Λένε δεν θα την μετατρέψετε σε τζαμί. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης;».

Συνεχίζοντας μάλιστα στον ίδιο προκλητικό τόνο ανέφερε: «Αυτοί θα το αποφασίσουν. Δεν θα πάρουμε την άδεια από εσάς. Ως κράτος δικαίου, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση, θα πράξουμε αναλόγως».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version