Απάτη: Προσοχή σε μηνύματα από τον “ΕΟΠΥΥ” που ζητούν οικονομικά στοιχεία

Απάτη: Προσοχή σε μηνύματα από τον “ΕΟΠΥΥ” που ζητούν οικονομικά στοιχεία

Με SMS και με πλαστή σελίδα του ΕΟΠΥΥ  ζητούν τραπεζικό λογαριασμό και προσωπικά στοιχεία

Σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους του να είναι προσεκτικοί σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα sms που αποστέλλονται σε κινητά τηλέφωνα με το λογότυπο του οργανισμού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ είναι η https://www.eopyy.gov.gr/. H πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέ sms στους πολίτες και παραπέμπει σε ενημέρωση οικονομικών στοιχείων είναι η https://eopyy-govgr[.]com/web/index.

Ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα (Hosting Provider) για την απενεργοποίηση της. Ωστόσο, εφιστά την προσοχή στους ασφαλισμένους, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS μηνύματα τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά για γνωματεύσεις, ή αποφάσεις ή, σπανίως, για επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ). Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του ΦΑΥ. Ο ΕΟΠΥΥ δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) ζητώντας προσωπικά στοιχεία όπως Τραπεζικό Λογαριασμό IBAN κ.ο.κ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version