Απεβίωσε ο Γιώργος Τράγκας

Πόλεμος για την περιουσία του Τράγκα

Απεβίωσε τα ξημερώματα ο Γιώργος Τράγκας σε ηλικία 72 ετών, μετά από νοσηλεία εννέα ημερών στη ΜΕΘ του νοσοκομείου “Σωτηρία”. Αν και διαβητικός, δεν είχε εμβολιαστεί. Ο γνωστός δημοσιογράφος που είχε σχηματίσει σχετικά πρόσφατα και την πολιτική κίνηση “Ελεύθεροι Ανθρωποι”, από προχθές παρουσίασε μεγάλη επιδείνωση: έμφραγμα και πνευμονικό οίδημα. Του τοποθετήθηκε stent και μπήκε επιπλέον σε μονάδα νεφρού καθώς ο ιός χτύπησε και τη νεφρική λειτουργία.

Η ανακοίνωση του “Σωτηρία” αναφέρει: «Κατέληξε σήμερα, 14.12.2021, και ώρα 03.10 πρωινή ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας και επικεφαλής του κινήματος ‘’Ελεύθεροι Άνθρωποι’’ σε ΜΕΘ του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ. Ανεμβολίαστος, εισήχθη με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια, λόγω λοίμωξης covid19 στις 04.12.2021 σε κλινική του νοσοκομείου, ενώ λίγες ώρες αργότερα, λόγω της σοβαρής κατάστασής του διεκομίσθη σε ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου».

Μιλώντας τα προηγούμενα 24ωρα, ο Πάρις Κουρτζίδης, εκπρόσωπος τού κόμματος του Γιώργου Τράγκα, είχε σημειώσει πως ο γνωστός δημοσιογράφος δεν ήταν αντιεμβολιαστής, αλλά εξέφραζε θέσεις υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού. Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο.

Ο πατέρας του ήταν ιατρός-γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό “Εικόνες” της Ελένης Βλάχου, ενώ έκανε και αθλητικό ρεπορτάζ για την “Μεσημβρινή”. Εν συνεχεία βρέθηκε για πολλά χρόνια στην εφημερίδα “Βραδυνή” ως αστυνομικός και μετά ως πολιτικός ρεπόρτερ. Εξέδιδε και τα έντυπα “Χώρα”, “Crash” και “Ανεξαρτησία”.

Σε τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσίαζε παλιότερα τις εκπομπές “Χωρίς Αναισθητικό”, “Viva” και “Ελεύθερος Σκοπευτής”. Συμμετείχε επίσης σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, του Νέου Epsilon TV και του παλαιού Epsilon TV (σήμερα Open Beyond), ως πολιτικός σχολιαστής.

Ο Γιώργος Τράγκας το 1988, ως απεσταλμένος του “Ελεύθερου Τύπου” στο νοσοκομείο Χέρφιλντ του Λονδίνου, πραγματοποιούσε ρεπορτάζ όταν νοσηλευόταν ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και παρουσίαζε την σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Παπανδρέου με μελανά χρώματα καθώς και τη σχέση του με την τότε αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ιδιαίτερος γραμματέας του Παπανδρέου, Μιχάλης Ζιάγκας, αρχικά να επιτεθεί σωματικά με γροθιές στον Τράγκα και στη συνέχεια να τον κυνηγάει στους κήπους του νοσοκομείου.

Στο ραδιόφωνο διατηρούσε εκπομπή στον αυτοδιαχειριζόμενο Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εκδίδει, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio. Παλαιότερα είχε εκπομπή στα Παραπολιτικά 90.1 FM και για μία επταετία, στον Real FM 97.8. Η εκπομπή που έχει στον Crash Radio μεταδίδεται και τηλεοπτικά μέσω του περιφερειακού σταθμού Δίον TV στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ προηγουμένως, η ίδια εκπομπή μεταδιδόταν από το Euro TV (επίσης στην Κεντρική Μακεδονία), ενώ είχε εκπομπή και σε άλλα περιφερειακά κανάλια της Κεντρικής Μακεδονίας, στην Βεργίνα TV και στο Νέο Epsilon Θεσσαλονίκης.

Τον Φεβρουάριο του 2021 ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος με την επωνυμία “Ελεύθεροι Άνθρωποι”. Σκοπός του, όπως υποστήριξε, ήταν να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης που προέκυψε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Στο κόμμα συμμετείχαν ως συνιδρυτές ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος. Τους επόμενους μήνες, τη συμπόρευση τους με τους Ελεύθερους Ανθρώπους ανακοίνωσαν το “Μέτωπο Νίκης” της Ραχήλ Μακρή, το “Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο” του Δημήτρη Καζάκη, το “Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών” του Γιάννη Δημαρά και μεμονωμένοι πολιτευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Εν συνεχεία αποχώρησαν, όμως, και ο Νικολόπουλος και η Μακρή και άλλοι.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version