Δεν αποδέχεται τη “Μακεδονία του Ίλιντεν” το VMRO

Πως εκπαραθυρώθηκε ο Γκρουέφσκι για να γίνει πρωθυπουργός ο Ζάεφ, Γιώργος Λυκοκάπης

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, ανακοίνωσε ότι είναι αντίθετο στην αλλαγή του ονόματος της χώρας σε “Μακεδονία του Ίλιντεν”, υπονομεύοντας έτσι τις προοπτικές επίλυσης μιας διαμάχης δεκαετιών με την Ελλάδα.

Ο Ζάεφ χρειάζεται την υποστήριξη του VMRO-DPNE για να ισχύσει οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος. Ο συνασπισμός του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων στο 120μελές κοινοβούλιο προκειμένου να υποστηρίξει τις συνταγματικές αλλαγές που απαιτούνται για να εγκριθεί η νέα ονομασία, αναφέρει το Reuters.

«Το VMRO-DPNE δεν θα υποστηρίξει μια αλλαγή στο Σύνταγμα με σκοπό την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σήμερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Ζάεφ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι