Αποδοκιμασία Ανδρουλάκη και για τους δύο εμπλεκομένους βουλευτές

Αποδοκιμασία Ανδρουλάκη και για τους δύο εμπλεκομένους βουλευτές

Έντονα αποδοκίμασε το απόγευμα σε παρέμβασή του από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Ανδρουλάκης, το χθεσινό επεισόδιο με τη χειροδικία ανάμεσα στο ανεξάρτητο, πρώην βουλευτή των “Σπαρτιατών” και τον βουλευτή της “Ελληνικής Λύσης”, επικρίνοντας και τους δύο όχι μόνον για την χειροδικία του ενός, αλλά και για τις χυδαίες ύβρεις που ακούστηκαν.

Όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, «ήταν ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο, με βουλευτές να ανταλλάσσουν χυδαίες και ανεπίτρεπτες εκφράσεις εντός αυτής της αίθουσας και να χειροδικούν στο περιστύλιο. Τίποτα δεν δικαιολογεί αυτές τις απαράδεκτες εικόνες».

Ήταν επισης καυστικός και για τις αναφορές του κ. Βελόπουλου για το ποιοι μπορούν να πάνε το Πάσχα στις εκκλησίες, καλώντας την ηγεσία της Εκκλησίας να πάρει θέση. «Είναι οι ίδιοι που δεν δίσταζαν, προσβάλλοντας την χριστιανική πίστη να πουλούν δήθεν επιστολές του Ιησού. Δεν είναι αιρετικό κάποιος, για να πάρει λίγα ψηφαλάκια, να πλαστογραφεί ακόμα και το επίσημο δόγμα; Γιατί στο τέλος θα τρελαθούμε εδώ μέσα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε:

«Είναι καθήκον μας να μην αφήσουμε ακραία στοιχεία να αμαυρώσουν τον θεσμό του Κοινοβουλίου. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να προστατεύουμε τον Κοινοβουλευτισμό, όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις. Καθημερινά. Με τις πολιτική μας συμπεριφορά, αλλά και με τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες».

Ακολούθησε αντιπαράθεση στην Ολομέλεια μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κατρίνη και της “Ελληνικής Λύσης” Κωνσταντίνου Χήτα. Ο τελευταίος είπε ότι «κακώς ο κ. Ανδρουλάκης τσουβάλιασε τον θύτη με το θύμα, γιατί δεν είναι το ίδιο πράγμα» και πέρασε σε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Αντιλαμβανόμαστε το άγχος του κ. Ανδρουλάκη ενόψει των εκλογών νιώθοντας στον ΠΑΣΟΚ την ανάσα μας από πίσω σας».

Καταλόγισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «έχει εμμονή εναντίον του Κυριάκου Βελόπουλου, διότι ο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν είναι ανεπάγγελτος, αλλά ανεπάγγελτος είναι ο κ. Ανδρουλάκης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης του απάντησε ότι «αν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης μιλάει σε εννέα στα δέκα νομοσχέδια στην Ολομέλεια -ακόμα και σε Κυρώσεις Συμβάσεων- σήμερα δεν πήρε τον λόγο να μας πει την πολιτική του άποψη για την απόφαση του Αρείου Πάγου που απαγορεύει τη συμμετοχή του κόμματος των “Σπαρτιατών” στις ευρωεκλογές. Αυτό είναι συμπτωματικό ή τυχαίο; Καθώς θυμάμαι ότι την προηγούμενη φορά που δεν είχε πάλι ζητήσει να μιλήσει ήταν όταν στην Ολομέλεια ψηφίζαμε την τροπολογία που απαγορεύει σε κόμματα που σχετίζονται με εγκληματικές οργανώσεις να συμμετέχουν σε εθνικές εκλογές»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version