Αποκλείει πιστοληπτική γραμμή στήριξης ο Τσακαλώτος

Αποκλείει πιστοληπτική γραμμή στήριξης ο Τσακαλώτος

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση πιστοληπτικής γραμμής στήριξης και το θέμα τώρα πια, είναι η ρύθμιση του χρέους και η μεταμνημονιακή επιτροπεία ξεκαθάρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο ενημέρωσης των βουλευτών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε ό, τι αφορά την ρύθμιση  του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών είπε, ότι επιδιώκεται δεκαετής επιμήκυνση χωρίς αιρεσιμότητα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος  ανέφερε ότι ο ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος για το 18% των ιδιοκτητών ακινήτων, ενώ για την συντριπτική πλειονότητα και συγκεκριμένα το 67% των ιδιοκτητών, θα παραμείνει ο ίδιος. Είπε επίσης ότι αύξηση θα δει το 15% των υπόχρεων ΕΝΦΙΑ, ποσοστό στο οποίο περιλαμβάνονται και λαϊκές γειτονιές, στις οποίες όμως η επιβάρυνση θα είναι 20 ευρώ το χρόνο. Στο 15% των υπόχρεων των οποίων θα αυξηθεί ο ΕΝΦΙΑ περιλαμβάνονται και ιδιοκτήτες της Μυκόνου και της Σαντορίνης, φέρεται να είπε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις και αν υπάρχει η δυνατότητα να διαπραγματευθεί με τους θεσμούς, ώστε να μην περικοπούν από το 2019, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι «αυτά δεν είναι της ώρας».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, είπε ότι το σύνολο του υπερπλεονάσματος το 2019 θα δοθεί για φοροελαφρύνσεις, ενώ το 2020, το 75% του υπερπλεονάσματος θα δοθεί στις φοροελαφρύνσεις και το 25% σε κοινωνικές παροχές. Τέλος για την περίοδο από το 2021 και μετά είπε ότι το ποσό του υπερπλενάσματος θα μοιράζεται εξίσου, κατά 50% σε φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version