Άρθρο Τσίπρα υπέρ Βαξεβάνη – Αντιπαράθεση με κυβέρνηση

Άρθρο Τσίπρα υπέρ Βαξεβάνη – Αντιπαράθεση με κυβέρνηση

Η δημοσίευση άρθρου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο “Documento” για τη δίωξη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη κλιμάκωσε για ακόμη μια φορά την αντιπαραθεσή του με την κυβέρνηση, προκαλώντας την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Ο Τσίπρας ανάρτησε μια φράση στο twitter από το άρθρο του ότι «η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος. Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης, είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, αντί για το μέλι».

Επισημαίνει, ακόμα, μεταξύ άλλων στο άρθρο του, ότι «η τακτική αυτή όμως σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη. Η εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, η πολιορκία της ενημέρωσης με λίστες εξαγοράς και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, η κατάπτωση της πληροφόρησης σε οικόσιτο του Μαξίμου, η τρομοκρατία και το συστηματικό bullying εις βάρος κάθε ελεύθερης φωνής, που παίρνει τελευταία ενδημικό χαρακτήρα, δεν είναι σημάδια δύναμης».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αντέδρασε αναφέροντας ότι «ο κ. Τσίπρας επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας άρθρο του στο Documento, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις» 

Επίσης, κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πλήττει άμεσα το σκληρό πυρήνα της ελληνικής Πολιτείας: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική εξουσία.. και ότι αυτός «επιλέγει ενσυνείδητα, με ένα εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία μας άρθρο του στο Documento, να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη, με αφορμή την κλήση του κ. Βαξεβάνη προκειμένου να απολογηθεί ως κατηγορούμενος για μια σειρά από σοβαρές αξιόποινες πράξεις»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version