Αύξησαν τα τεστ στον Προμαχώνα

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

Για ευνόητους λόγους, οι αρχές αύξησαν τα τεστ στον Προμαχώνα, από όπου χθες διήλθαν 20.000 τουρίστες -προχθές είχαν διέλθει 24.000. Και ενώ ειχαν πει ότι θα γίνονταν 1.300 τεστ την ημέρα στον Προμαχώνα, την 1η Ιουλίου  έγιναν μόνον 388  (ή κατ΄άλλους 600). Χτες έγιναν 1650.

Εν τω μεταξύ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να γίνονται και 70-80 τεστ σε άλλες χερσαίες εισόδους της χώρας, από όπου δεν επιτρέπεται ακόμη η είσοδος τουριστών, αλλά μόνον ειδικών περιπτώσεων -άτομα με άδεια παραμονής στην Ελλάδα, εργαζόμενοι που θα πρέπει (θεωρητικά) να επιδεικνύουν κάποιο συμφωνητικό για αγροτικές εργασίες, διπλωματών, γιατρών κ.λπ.

Παρότι οι ουρές είναι μεγάλες στον Προμαχώνα  και η ταλαιπωρία μεγίστη, οι Βαλκάνιοι τουρίστες (αλλά και όσοι έρχονται από εκεί από άλλες χώρες, π.χ. Ιταλία, Ελβετία, Πολωνία, Αυστρία κ.λπ.) περιμένουν 4 και 5 ώρες για να διέλθουν.

Χτες οι ουρές έφταναν πάλι τα 12 χιλιόμετρα και σήμερα ήταν εκεί ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, που διαπίστωσε “κάποια καθυστέρηση στην επεξεργασία της φόρμας  ταξιδιωτών” η οποία “θα λυθεί με ειδική εκπαίδευση έως την Παρασκευή, για να ξέρουν οι εργαζόμενοι να διαβάζουν τον κωδικό και να επιταχυνθεί η διέλευση”.

Αν και είναι θετικό κατ΄αρχήν ότι αυξήθηκαν τα τεστ, εντούτοις ο κ. Αρκουμανέας δεν είπε τίποτα για το εξής βασικό: ο περίφημος κωδικός QE  και το σκανάρισμα και το “έξυπνο λογισιμικό” ταΐζονται ή λειτουργούν (are fed)  με βάση την φόρμα ταξιδιώτη ή επιβάτη που πρέπει (υποτίθεται) να στέλνουν όλοι 48 ώρες προτού αφιχθούν σε ελληνικό αεροδρόμιο ή στον Προμαχώνα. Όταν το 20% των επιβατών στα αεροδρόμια συμπληρώνουν τη φόρμα στο αεροπλάνο και το 90% των εισερχομένων οδικά την συμπληρώνουν μόλις φτάσουν στα σύνορα, τότε πλέον “ενημερώνεται” το λογισμικό τελευταία στιγμή για να εντοπίσει τους “επικίνδυνους” και έχουν ή ήδη περάσει ή τους έχει εντοπίσει εμπειρικά όποιος μετέχει στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ….

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version