Χωρίς μοριακό τεστ αν βγει θετικό το rapid

Έκρηξη σε εργοστάσιο εκρηκτικών στα Γρεβενά

Μεγαλύτερη άνοδο των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Όμικρον προβλέπει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, που έδωσε και μία νέα σύσταση αναφορικά με τα τεστ. Πιο συγκεκριμένα, λόγω της μεγάλης ζήτησης που απέκτησε το μοριακό τεστ με την έκρηξη κρουσμάτων, η υπουργός πρότεινε στους πολίτες που βγαίνουν θετικοί στο rapid, να τηρούν τα μέτρα χωρίς να κάνουν το μοριακό τεστ.

«Δεν χρειάζεται PCR μετά από ένα θετικό rapid. Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία, είναι καλύτερα με το rapid test να παραμείνουμε στο σπίτι. Πολύς κόσμος, μεγάλη η ταλαιπωρία και η αναμονή. Ας μείνουμε στο σπίτι με το θετικό rapid και ας μην πάμε για PCR» είπε στην ενημέρωση για την πανδημία η αναπληρώτρια υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 35.580 νέα κρούσαμτα, αριθμό-ρεκόρ για τέταρτη συναπτή ημέρα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version