Δεύτερο κύμα επιστροφής εκδρομέων του Πάσχα

Άρχισε η έξοδος από τα αστικά κέντρα για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η επιστροφή του δεύτερου κύματος των εκδρομέων του Πάσχα αφού μετά την μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς για σήμερα, πολλοί αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να παρατείνουν για ακόμα μια μέρα την διαμονή τους στην περιφέρεια.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Κορίνθου με τα προβλήματα να ξεκινούν από το ύψος του Κιάτου με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες έως τους Αγίους Θεοδώρους.

Παράλληλα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι οδηγοί και στο οδικό τμήμα από τα Μέγαρα έως Νέα Πέραμο. Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας όπου μέχρι στιγμής υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών.

Από την Τροχαία εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά το βράδυ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας, από τις 6 το πρωί χθες μέχρι τις 6 το πρωί σήμερα πέρασαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 112.975 αυτοκίνητα (65.756 από την Αθηνών- Κορίνθου και 47.219 από την Αθηνών – Λαμίας). Επιπρόσθετα από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι 15.985 οχήματα επέστρεψαν στην Αττική μέσω Αθηνών-Κορίνθου και 7.926 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 σήμερα ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version