Δεν θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, παραμένει μουσείο

Δεν θα γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, παραμένει μουσείο

Θα παραμείνει Μουσείο η Αγία Σοφία καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απάντησε αρνητικά στην προσφυγή που είχε κάνει η τουρκική ΜΚΟ «Προστασία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε να μην γίνει τζαμί το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Η προσφυγή από την τουρκική Οργάνωση έγινε το 2015,ενώ αρχικά είχε προσφύγει στην Πρωθυπουργία το 2004, ζητώντας νομοθετικές τροποποιήσεις ώστε η Αγία Σοφία να ανοίξει ως τέμενος, όμως δεν είχε λάβει καμία απάντηση.

Το 2005 προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που απέρριψε το αίτημα, ενώ το 2015 ακολούθησε η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version