Δήλωση Μαντζουράνη για το περιστατικό με τον 16χρονο

Δήλωση του Γ. Μαντζουράνη για το περιστατικό με τον 16χρονο

Ο δικηγόρος και επικεφαλής του τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Μαντζουράνης χαρακτηρίζει ως «ευθεία βολή» εναντίον της ζωής και της ασφάλειας όλων μας, το περιστατικό με τον αστυνομικό και τον 16χρονο Ρομά Κώστα Φραγκούλη. Ο 16χρονος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, έπειτα από πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό, κατά την διάρκεια επεισοδιακής καταδίωξης.

Ο επικεφαλής του τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζει ότι οι ευθύνες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ, αναδεικνύονται από την ανακοίνωση της αστυνομίας, που επιχειρεί να συγκαλύψει την εγκληματική ενέργεια.

Ο Γιάννης Μαντζουράνης επισημαίνει ότι είναι αδιανόητο η ζωή ενός παιδιού να κρέμεται από μια κλωστή για 20 ευρώ και προτρέπει τους πολίτες να εκφράσουν την έντονη αντίθεση και την απερίφραστη αποδοκιμασία τους στη χρήση ακραίας αστυνομικής βίας και την επιβράβευση της αυθαίρετης καταστολή από το καθεστώς Μητσοτάκη, που χρησιμοποιεί τους αστυνομικούς ως πραιτωριανούς του. «Γρηγορόπουλος, Σαμπάνης, Φραγκούλης. Να σπάσουμε την αλυσίδα του αίματος!», καταλήγει στη δήλωσή του το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη

«Η “ευθεία βολή” ένοπλου αστυνομικού εναντίον του άοπλου δεκαεξάχρονου Κώστα Φραγκούλη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του, είναι “ευθεία βολή” εναντίον της ζωής και της ασφάλειας όλων μας. Η αστυνομική ανακοίνωση, που επιχειρεί να συγκαλύψει την εγκληματική ενέργεια, αποκαλύπτει τις ευθύνες της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας.

Η ζωή του παιδιού κρέμεται από μια κλωστή. Για 20 ευρώ! Να ενώσουμε τις ευχές μας για τη σωτηρία του. Να αντισταθούμε στη χρήση και επιβράβευση της ακραίας αστυνομικής βίας από το καθεστώς Μητσοτάκη. Γρηγορόπουλος, Σαμπάνης, Φραγκούλης. Να σπάσουμε την αλυσίδα του αίματος!».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version