Δημοτικές εκλογές στην Τουρκια: Προβάδισμα της αντιπολίτευσης σε Πόλη, Άγκυρα, Σμύρνη

Δημοτικές εκλογές στην Τουρκια: Προβάδισμα της αντιπολίτευσης σε Πόλη, Άγκυρα, Σμύρνη

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου φαίνεται να προηγείται στο δήμο Κωνσταντινουπόλεως σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία. Ο Ιμάμογλου είναι υποψήφιος του κόμματος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, CHP. Στην αντιπολίτευση μένει και η Άγκυρα και η Σμύρνη.

Στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 5,44%, ο Εκρέμ Ιμάμογλου καταγράφει προβάδισμα 49,68%, έναντι 42,04% του Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ. Στην Άγκυρα, με καταμετρημένο το 5,04% των ψήφων, ο Μανσούρ Γιαβάς συγκεντρώνει 54,76%, έναντι 37,92% που συγκεντρώνει ο υποψήφιος του ΑΚΡ Τουργκούτ Αλτιντόκ. Στη Σμύρνη με καταμετρημένο το 13,38%, προηγείται ο Τσεμίλ Τουντσάι του CHP που συγκεντρώνει 47,23%, έναντι 37,85% που συγκεντρώνει ο Χαμζά Μουντέν του ΑΚΡ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version