Δύσκολη για τη ρωσική οικονομία η αρχή του 2019

Δύσκολη για τη ρωσική οικονομία η αρχή του 2019

Η αρχή του 2019 θα είναι μια δύσκολη περίοδος για την ρωσική οικονομία που θα την προσδιορίσουν τόσο εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Μαξίμ Ορέσκιν σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24»

Η πιο δύσκολη περίοδος για την οικονομική δυναμική θα είναι η αρχή του 2019 δήλωσε ο Ορέσκιν, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα οφείλεται σ’ ένα ολόκληρο σύμπλεγμα παραγόντων, οι οποίοι συγκλίνουν.

Σε αυτούς τους παράγοντες συγκαταλέγονται η δύσκολη παγκόσμια κατάσταση, η αστάθεια στις αγορές πρώτων υλών, ο περιορισμός της ζήτησης σε ρωσικά εξαγώγιμα προϊόντα εξαιτίας γενικά των επιβραδυντικών ρυθμών ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Η αύξηση του ΦΠΑ στην Ρωσία, η οποία θα απομυζήσει ένα μέρος της κατανάλωσης, συγκαταλέγεται σ’ αυτούς τους παράγοντες, ενώ η πολιτική περιορισμού των πληθωριστικών κινδύνων που υιοθετεί η Κεντρική Τράπεζα, μελλοντικά θα θέσει περιορισμούς στην οικονομική δυναμική και στην πιστωτική πολιτική στις αρχές του 2019, είπε ο Ρώσος υπουργός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version