Εισαγγελική έρευνα στη Γαλλία για τη διαχείριση της πανδημίας και τους 29.209 νεκρούς

Εισαγγελική έρευνα στη Γαλλία για τη διαχείριση της πανδημίας και τους 29.209 νεκρούς

Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική έρευνα για τη διαχείριση από τις αρχές της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, προκειμένου να καθορίσει εάν ενδεχομένως διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις όπως αμέλεια.

Ανακοίνωση της Εισαγγελίας στο Παρίσι αναφέρει ότι “έχουμε δεχθεί 62 καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση της κρίσης σε οργανισμούς του δημοσίου, περιλαμβανομένων των υπουργείων, των τοπικών αρχών και των οίκων ευγηρίας”.

Στη Γαλλία, 29.209 άνθρωποι πέθαναν έχοντας προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, ενώ οι αρχές έχουν καταγράψει 154.188 επιβεβαιωμένα κρούσματα.  H Γαλλία είναι μια χώρα 67 εκατ. κατοίκων μεν, αλλά οι  περισσότεροι νεκροί ήταν σε γηροκομεία, όπως και στο Βέλγιο, όπου οι ηλικιωμένοι πέθαιναν καθημερινά κατά εκατοντάδες….

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version