Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Τέμπη: Να ερευνηθεί αν η εισαγγελία Πρωτοδικών τήρησε το νόμο

Εισαγγελία Αρείου Πάγου για Τέμπη: Να ερευνηθεί αν η εισαγγελία Πρωτοδικών τήρησε το νόμο

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε να διενεργηθεί από την εισαγγελία Εφετών Λάρισας πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα Πρωτοδικών E.K. Η τελευταία, με διάταξή της, είχε απορρίψει μήνυση συγγενούς θύματος των Τεμπών που στρεφόταν και κατά πολιτικών προσώπων.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη παρήγγειλε τα εξής, απευθυνόμενη στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Οι οικογένειες των θυμάτων ήταν εξαρχής αποφασισμένες να μην σταματήσουν και να προχωρήσουν σε προσφυγή, όπως είχε δηλώσει και ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε στα Τέμπη το γιό του. Ο κ. Ασλανίδης ήδη υπέβαλε προσφυγή στο αρμόδιο δικαστήριο της Λάρισας, με την οποία ζητεί, καθώς και άλλοι συγγενείς θυμάτων, να επανεξεταστεί η προαναφερομένη εισαγγελική απόφαση, με την οποία είχε απορριφθεί η μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και του μπαζώματος του χώρου στα Τέμπη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version