Εκλογές Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος: Νίκη Λ. Κυριζόγλου με ποσοστό 65,78%

Εκλογές Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος: Νίκη Λ. Κυριζόγλου με ποσοστό 65,78%
Ï íÝïò ðñüåäñïò ôçò ÊÅÄÅ êáé äÞìáñ÷ïò ÁìðåëïêÞðùí – ÌåíåìÝíçò, ËÜæáñïò Êõñßæïãëïõ, ìéëÜåé êáôÜ ôç äéÜñêåéá ôùí åêëïãþí ãéá ôçí áíÜäåéîç íÝïõ ðñïÝäñïõ ôçò ÊÅÄÅ, ÁèÞíá Ôñßôç 4 Éïõëßïõ 2023. ÁÐÅ-ÌÐÅ / ÁÐÅ-ÌÐÅ / ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ

Η Αυτοδιοικητική Παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», με επικεφαλής τον Λάζαρο Κυρίζογλου, επικράτησε στην εκλογική αναμέτρηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος απέναντι στην παράταξη «Αυτοδιοίκηση Τώρα» του Χάρη Δούκα, με ποσοστό 65,78%, εκλέγοντας τα 20 από τα 31 μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 31μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2028. Στην εκλογική αναμέτρηση συμμετείχαν συνολικά τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις.

Σε σύνολο 535 εγγεγραμμένων ψήφισαν 529 αιρετοί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Έλαβαν:

⦁ Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι : 348 ψήφοι (65,78%) και 20 έδρες

⦁ Αυτοδιοίκηση Τώρα : 155 ψήφοι (29,30%) και 9 έδρες

⦁  Λαϊκή Συσπείρωση : 18 ψήφοι (3,40%) και 1 έδρα

⦁ Συντονισμός Αιρετών : 4 ψήφοι (0,76%)

Τα ονόματα των 30 νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ (την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδικαίως ο δήμαρχος Αθηναίων), θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης της σταυροδοσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version