Ελαφρά ανάκαμψη λίρας παρά τις αμερικανικές απειλές

Ελαφρά ανάκαμψη λίρας παρά τις αμερικανικές απειλές

Ανοδικά κινήθηκε νωρίτερα η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου, με τους επενδυτές να μην φαίνται να λαμβάνουν υπόψη την αμερικανική προειδοποίηση περί νέων οικονομικών κυρώσεων εάν δεν απελευθερωθεί σύντομα ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον.

Η λίρα έχει χάσει το ένα τρίτο της αξίας της έναντι του αμερικανικού νομίσματος φέτος καθώς η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών επέτεινε τις απώλειες που προκάλεσαν οι ανησυχίες για την επιρροή του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη νομισματική πολιτική.

Στις 09:56 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος διαμορφώθηκε στις 5,7700 λίρες ανά δολάριο, σημειώνοντας άνοδο 0,7%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version