Ελέω Ερντογάν “συντριβή” τουρκικής λίρας…

Ελέω Ερντογάν “συντριβή” τουρκικής λίρας…

Σε νέο ιστορικο χαμηλό υποχώρησε σήμερα η τουρκική λίρα έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία της στο 4,5:1, λόγω των δηλώσεων Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως θα αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο της οικονομίας.

Οι επενδυτές δεν βρήκαν όμως καθόλου λογική την ιδέα και γενικά το οικονομικό του σκεπτικό. Έτσι η κατρακύλα της λίρας δεν σταμάτησε, αλλά επιδεινώθηκε.

Η λίρα ήταν μεταξύ μίας σειράς νομισμάτων αναδυόμενων αγορών που υποχωρούν σήμερα, μετά τη νέα άνοδο του δολαρίου. Το τουρκικό νόμισμα και το πέσο της Αργεντινής βρίσκονται στο επίκεντρο της καταιγίδας. Η πιθανότητα ακύρωσης της συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βορείου Κορέας, περιόρισε επίσης τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version