Ελικόπτερο drone της NASA στον Άρη το 2020

Ελικόπτερο drone της NASA στον Άρη το 2020

Η NASA στέλνει το πρώτο ελικόπτερο στο διάστημα στην επόμενη αποστολή της στον Άρη, που αναμένεται πραγματοποιηθεί το 2020.

Το Mars Helicopter θα ταξιδέψει με την αποστολή του οχήματος Rover of Mars 2020, ανακοίνωσε ο διαστημικός οργανισμός. Οι επιστήμονες θέλουν να δοκιμάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν οχήματα που είναι “βαρύτερα από τον αέρα” στον κόκκινο πλανήτη, δήλωσε εκπρόσωπος της NASA.

Το Mars Helicopter δίνει πολλές υποσχέσεις για τις μελλοντικές επιστημονικές αποστολές εξερεύνησης στον Άρη. Το Mars Helicopter δεν θα είναι επανδρωμένο, αλλά θα λειτουργεί αυτόνομα, με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που πετά ένα drone εδώ στη Γη. Έχει τη δυνατότητα να είναι πολύ ταχύτερο -και πιο περίπλοκο για να πετάξει πιο μακριά- από το ταξίδι του River στη βραχώδη επιφάνεια του Άρη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι