Ένας χρόνος από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το βλέμμα… στην ΕΕ

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας αυτής αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός, σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας. Ο Πρόεδρος της χώρας Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι με την ένταξη στο ΝΑΤΟ εκπληρώθηκε ο ένας από τους δύο στρατηγικούς στόχους της χώρας (ο άλλος παραμένει η ένταξη στην ΕΕ).

«Πριν από ένα χρόνο ακριβώς γίναμε πλήρες μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο δρόμος προς την ένταξη ήταν μακρύς και δύσκολος, περιμέναμε 20 χρόνια, περισσότερο απ΄όλες τις άλλες υποψήφιες χώρες στην ιστορία του οργανισμού, όμως παρά τις καθυστερήσεις δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια γιατί ήταν και παραμένει ο βασικός στρατηγικός μας στόχος από την ανεξαρτησία της χώρας μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Στέβο Πεντάροφσκι.

Ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ αποτελεί την μεγαλύτερη συμβολή στην ασφάλεια και τη σταθερότητά της χώρας. «Είναι η ισχυρότερη εγγύηση για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» συμπλήρωσε. Στην εκδήλωση παρέστη και ο επικεφαλής της Συμμαχικής Διοίκησης των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, ναύαρχος Ρόμπερτ Μπερκ. Η χώρα εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020 και η χώρα έγινε το 30ο και νεότερο μέλος της Συμμαχίας.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version