Ερντογάν: Δεν τα είπαμε όλα για τον Κασόγκι

Ερντογάν: Δεν τα είπαμε όλα για τον Κασόγκι

Η Τουρκία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη, υποστήριξε ο Ερντογάν.

«Δεν έχουμε δώσει ακόμη όλα τα στοιχεία που διαθέτουμε», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε μια συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι A-Haber, διαβεβαιώντας ωστόσο ότι η Άγκυρα «είναι αποφασισμένη να οδηγήσει αυτήν την υπόθεση στη διεθνή δικαιοσύνη». Κάλεσε μάλιστα για άλλη μία φορά τις ΗΠΑ να ασκήσουν πιέσεις στο Ριάντ.

Την ίδια ώρα, η αμερικανική κυβέρνηση, θέλοντας να διατηρήσει τις στενές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία, δηλώνει ότι δεν διαθέτει αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την εμπλοκή του πρίγκιπα στη δολοφονία του Κασόγκι.

Ο Κασόγκι, συνεργάτης της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post, δολοφονήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος αρνείται κάθε ανάμιξή του στην υπόθεση.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version