Eurostat: Στο 12% ο πληθωρισμός

Eurostat: Στο 12% ο πληθωρισμός

Τα στοιχεία που έδωσε σήμερα η Eurostat προμηνύουν ένα νέο ρεκόρ για τον πληθωρισμό. Στην Ελλάδα σκαρφάλωσε στο 12% από 10,5% που ήταν τον Μάιο, ενώ στην Ευρωζώνη ανήλθε στο 8,6% από 8,1% που ήταν τον Μάιο.

Όπως ήταν φυσικό οι τιμές στην ενέργεια είναι αυτές που σέρνουν τον χορό της ακρίβειας, αφού εμφανίζονται αυξημένες κατά 41,9%, κάτι που συμβάλλει συνολικά 3,3 μονάδες στον συνολικό πληθωρισμό. Σημαντική επιβάρυνση και για τα τρόφιμα. Τα κατεργασμένα έχουν αυξηθεί κατά 8,2% και τα ακατέργαστα κατά 11,1%.

Ο υψηλότερος πληθωρισμός εμφανίζεται στην Εσθονία με 22%, ακολουθούν η Λιθουανία με 20,5% και η Λετονία με 19%. Τον χαμηλότερο πληθωρισμό έχουν η Μάλτα με 6,1% και η Γαλλία με 6,5%.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Exit mobile version