Fake news η αυτοθυσία των 13 Ουκρανών στο “Φιδονήσι”

Ουκρανή γιαγιά εναντίον των Ρώσων! – Συγκινεί η ηρωική αυτοθυσία στο Φιδονήσι (video)

Το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό παραδέχθηκε σήμερα ότι ήταν fake news το βίντεο που έγινε viral με τους 13 ναύτες που υπερασπίζονταν τη νησίδα “Φιδονήσι”. Το σχετικό βίντεο υποστήριζε ότι οι 13 ναύτες αρνήθηκαν να παραδοθούν και έβρισαν τους Ρώσους, οπότε εκείνοι τους εκτέλεσαν.

Από χθες έγινε γνωστό ότι οι 13 είναι ζωντανοί και το ουκρανικό Πολεμικό Ναυτικό σήμερα παραδέχθηκε ότι είναι απλώς αιχμάλωτοι των Ρώσων.

Το “Φιδονήσι” ή Λευκή είναι μια μικρή νησίδα στη Μαύρη Θάλασσα που κατά καιρούς ανήκε στην Ρωσία, στην Οθωμανικη Αυτοκρατορία, στη Ρουμανία και στην ΕΣΣΔ. Το 1991 πέρασε στην Ουκρανία παρά τις ενστάσεις της Ρουμανίας.

oukrania-fidia

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι